Horner na Grand Prix van Monaco: 'Max reed een geweldige inhaalrace'

Gepubliceerd op 27 mei 2018 door Julien Lemmen

Het team van Aston Martin Red Bull Racing scoorde in Monaco haar 57e overwinning in de 250e Grand Prix van het team. Teambaas Christian Horner blikt tevreden terug op de race in het Prinsendom, waarin Daniel Ricciardo met de zege aan de haal ging en Max Verstappen na een inhaalrace als negende over de meet kwam.

“Het is lastig om de prestatie van Daniel Ricciardo vandaag te beschrijven. Vanaf ronde 28, toen zijn MGU-K ermee ophield, wat allerhande problemen creëerde met de koeling, de remmen en de bandentemperaturen, controleerde hij het zo kalm mogelijk en was hij in staat Sebastian Vettel achter zich te houden. De race en het hele weekend behoorde toe aan Daniel met zijn fantastische prestatie. Max reed een geweldige inhaalrace. Als je vanaf achteraan start, wordt het altijd een lastige middag, maar hij boekte veel progressie met enkele goede inhaalacties, wat hier erg lastig is. Hij profiteerde van goed teamwork en een goede strategie en slaagde erin om zich de top tien in te werken.”

“Van alle races op de kalender, is Monaco het hoogtepunt door zijn rijke historie. Om vandaag deze overwinning te boeken is het bewijs van de geweldige auto die de mannen en vrouwen in Milton Keynes hebben geproduceerd. Met teamwork win je races en we willen al onze team-partners bedanken voor hun support, dat het mogelijk maakt om speciale momenten zoals deze te beleven.”