Max over 2018, Daniel Ricciardo en Monaco: 'Normaal gezien altijd competitief'

Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Bryan van Berlo

Tijdens de drukbezochte Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort vertelt Max Verstappen over het seizoen tot nu toe, zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en de aankomende Grand Prix van Monaco, die volgende week op het programma staat.

Wat zijn de verwachtingen voor Monaco? “In Barcelona waren we in de laatste sector, waar veel langzame bochten voorkomen, ontzettend snel”, vertelt Max. “In Monaco komen die heel veel voor. Er zijn ook minder rechte stukken waar Mercedes en Ferrari voordeel kunnen behalen. Normaal gezien zijn we in Monaco dus altijd competitief. Zeker nu we een goede auto hebben maken we meer kans.”

“Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de kwalificatie verloopt. Het is namelijk moeilijk om de banden op dat circuit op te warmen. Als we een goede balans kunnen vinden, hebben we een goede kans. Ik kijk er in ieder geval naar uit en ben heel benieuwd hoe het zal gaan.”

Het stratencircuit in het prinsdom blijkt ieder jaar weer erg verraderlijk. Max legt uit wat Monaco zo lastig maakt: “Het is lastig om daar de limiet te zoeken, je moet dat langzaam opbouwen. Met een klein foutje lig je al in de muur, dus we proberen zoveel mogelijk rondjes te rijden. Als je in de kwalificatie op de limiet rijdt, voel je als je terugkomt in de pits wel dat je hartslag redelijk hoog is.” De Nederlander gaat echter niet op een andere manier het weekend in: “Niet veel anders dan normaal. Ik doe mijn ding natuurlijk van te voren in de fabriek. Je moet je goed voorbereiden, maar ik ga altijd relaxed het weekend in.”

Max Verstappen is nu al ruim twee jaar de teamgenoot van Daniel Ricciardo. Het is echter nog niet zeker of de Australiër na dit seizoen zijn teamgenoot blijft. Max vertelt over de soepele relatie tussen de twee en hoe deze tot stand is gekomen: “De klik was er al meteen toen ik bij het team kwam. Daniel is een heel relaxte en aardige gast. Dat heb je niet heel vaak, dus het is mooi dat we dat samen bij één team hebben.”

Wat zijn de leukste eigenschappen van een teamgenoot als Daniel? “Hij is eerlijk, open en makkelijk in de omgang. Dat is erg fijn om mee te werken. Minpunten heeft hij niet echt. In ieder geval geen dingen waar ik me aan erger.”

Tenslotte vertelt Max over het seizoen tot nu toe en de RB14: “De laatste race was gewoon goed. De wedstrijden ervoor waren niet de allerbeste, maar ook dat gebeurt. De auto is goed. We hebben in Barcelona weer een stap voorwaarts gemaakt. Het is even afwachten hoe het gaat, aangezien er is ook pas één race met de nieuwe updates is gereden.”

Maandag 21 mei is Max weer present om drie spectaculaire demo's te geven tijdens de tweede dag van de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort. Naast de nodige donuts wordt het publiek dan ook getrakteerd op de Red Bull Caravanrace.