Circuit Zandvoort klaar voor Jumbo Racedagen

Gepubliceerd op 19 mei 2018 door Bryan van Berlo

Morgen is het zover en zullen de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort van start gaan. Tijdens het tweedaagse evenement op zondag 20 en maandag 21 mei is er voor jong en oud allerlei racespektakel te beleven, waaronder de Formule 1-demonstraties van Max Verstappen, drie maal per dag. De Nederlander zal de demo's verzorgen in een RB8 uit 2012, waarmee Aston Martin Red Bull Racing zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap behaalde.

Op zondag wordt de Nederlander vergezeld door teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig Grand Prix-winnaar David Coulthard, die beide achter het stuur van een RB7 uit 2011 zullen kruipen. Het drietal zal dan tegelijkertijd op het asfalt verschijnen en laten zien waartoe de met V8-motoren voorziene Formule 1-bolides toe in staat zijn.

Het is uiteraard niet de enige keer dat Max Verstappen in actie komt. Gedurende de Pinksterdagen zal de Red Bull Racing-coureur verschillende keren een demo geven en daarbij de nodige donuts draaien. Max zal daarnaast nog enkele interviews geven op de Max Verstappen Stage in de Formule 1-Paddock en op Tweede Pinksterdag een circuittour maken, waarbij de fans hun idool van dichtbij kunnen zien.

Op maandag zal tevens de eerste editie van de Red Bull Caravanrace plaatsvinden. Veertien deelnemers racen tijdens deze wedstrijd in een oude auto en caravan voor duizenden fans, waarbij het draait om fun, creativiteit en snelheid. Voor de kandidaten staat op zondag een oude caravan en auto klaar op Circuit Zandvoort. Zij krijgen een aantal uur de tijd om deze met verf en spuitbussen zo mooi mogelijk te maken. Max en Daniel zullen vervolgens de creaties beoordelen en daarmee de startvolgorde voor de race bepalen, die op maandag zal plaatsvinden.

Er is naast de activiteiten van Red Bull Racing nog genoeg te zien en te beleven op Circuit Zandvoort. Download hier voor het volledige programma (PDF).

Zoek je tijdens je bezoek nog 100% officiële merchandise van Red Bull Racing en Max Verstappen, waaronder de nieuwe MV collection? Bezoek dan een van de drie merchandise trailers die tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort staan. Je vindt ze op het Jumbo Familieplein 1 en 2 en in het Formula 1 Paddock. Kom je met de trein? Bezoek dan de merchandise trailer bij het NS station.