Max: 'Hopelijk kunnen we in Spanje het gat verder dichten'

Gepubliceerd op 10 mei 2018 door Niels Hendrix

Ten overstaan van een horde journalisten doet Max Verstappen in Barcelona zijn verhaal over de race in Baku, die twee weken geleden ongelukkig eindigde toen zijn teamgenoot Daniel Ricciardo achterop hem reed. Het Aston Martin Red Bull Racing-duo was in een stevig gevecht gewikkeld, dat uiteindelijk resulteerde in uitval van beiden.

“Je wil natuurlijk nooit crashen en zeker niet met je teamgenoot. We zullen proberen om dat te voorkomen. Ik zal de volgende keer iets meer marge laten, een paar millimeter”, vertelt Max, die het nog steeds prima met de Australiër kan vinden. “Direct na het voorval heb ik hem al gesproken. We hebben veel respect voor elkaar en realiseren ons allebei dat het fout was. Natuurlijk wil je niet samen crashen, maar we hebben onderling geen verkeerde gevoelens.”

De teamgenoten brachten in de week na de Azerbeidzjaanse Grand Prix een bezoek aan de Red Bull Racing fabriek in Milton Keynes. “We zijn uiteindelijk allemaal racers. Iedereen begrijpt dat zoiets kan gebeuren, ook al wil niemand dat het gebeurt. Maar het was voor alle medewerkers goed om te horen hoe wij over de situatie denken. We doen dat vaker, dat we op de fabriek uitleggen hoe het weekend is gegaan en om iedereen te bedanken voor het harde werk en de vele uren, die ze in de ontwikkeling van de auto steken. Het was nu ook een verontschuldiging, wat ik vrij normaal vind na wat er was gebeurd.”

Vooruitkijken is het devies. Max vervolgt zijn weg op Barcelona, waar hij twee jaar geleden zijn eerste overwinning boekte en als jongste Formule 1-coureur ooit zegevierde. Red Bull Racing heeft updates meegenomen naar Spanje.

“Hopelijk kunnen we het gat nog een beetje verder dichten en er ook in de kwalificatie nog iets beter bij zitten. Dat zou geweldig zijn. Maar het is afwachten waar de andere teams mee komen”, beseft ook Max. “We zullen daar morgen een eerste idee van krijgen. Maar we hopen vooral op zaterdag in de kwalificatie een stap te kunnen maken. En als het hier heel positief gaat, dan ziet het er ook goed uit voor Monaco.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Spanje en win een Red Bull Racing Teamline t-shirt!