Vanaf 2019 wijzigingen aan aerodynamica om inhalen te bevorderen

Gepubliceerd op 01 mei 2018 door Julien Lemmen

Voor 2019 zal de aerodynamica in de Formule 1 op de schop gaan om het racen en het inhalen te verbeteren, zo heeft de F1 Commission vandaag besloten.

Door de bredere en snellere auto’s die in 2017 hun intrede deden en de steeds complexere aerodynamica is het voor de coureurs lastiger geworden om elkaar te volgen en in te halen. Na een meeting tussen de Strategy Group, de F1 Commission en de World Motorsport Council werden een aantal reglementswijzigingen vastgelegd voor het volgende Formule 1-seizoen.

De wijzigingen aan het aerodynamische pakket behelzen het simpeler maken van de voorvleugel om het volgen van auto’s makkelijker te maken, de brakeducts bij de voorwielen mogen geen vleugeltjes meer bevatten en ook zal de achtervleugel een grotere hoofdplaat krijgen, waardoor het DRS-effect versterkt wordt. Een voorstel om de bargeboards te versimpelen kwam niet door de stemprocedure.

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, noemt de crash tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo als treffend voorbeeld van de invloed die de aerodynamica heeft op de hedendaagse Formule 1: “Zodra Ricciardo voor zijn lijn had gekozen en Max ervoor reed om die lijn af te blokken, was de Australiër een passagier. Het verlies aan downforce dat Ricciardo ervoer achter de auto van Verstappen zorgde ervoor dat de auto niet meer af te remmen was. We denken vaak dat downforce vooral van invloed is in de bochten, maar onder het remmen is de impact van de extra grip door de downforce enorm. Als je die grip weghaalt onder het remmen is een incident zoals afgelopen zondag onvermijdelijk. Het ongeluk maakte eens te meer duidelijk dat er behoefte is aan het vinden van nieuwe reglementen om beter te kunnen racen met de auto’s. De beslissing van de Strategy Group en de F1 Comission om een aantal aerodynamische wijzigingen door te voeren is een erg belangrijke stap om het racen en inhalen in 2019 te bevorderen.”