Max: 'Baku is een gaaf circuit ondanks dat het niet ideaal is voor onze auto'

Gepubliceerd op 19 april 2018 door Niels Hendrix

Vooruitkijkend naar de Grand Prix van Azerbeidzjan, die volgende week wordt verreden, laat Max Verstappen ons weten: “Vorig jaar was het een ongelukkig weekend voor me. Het was jammer, want de auto voelde echt goed, maar ik had met veel problemen te kampen. Uiteindelijk liep ik een potentieel podium, misschien zelfs een overwinning mis. Hopelijk kan ik het dit jaar goed maken voor die gemiste kans.”

“Baku is een coole plaats en ik geniet van de baan daar. Het is een gaaf circuit ondanks dat het niet ideaal is voor onze auto. Het rechte stuk is erg lang, wat betekent dat we daar waardevolle tijd verliezen. Vorig jaar wisten we daar erg goed mee om te gaan en zodoende competitief te zijn op de racedag.”

Max vervolgt: “Het stuk rond het kasteel ziet er op tv super uit en is leuk om te rijden. Het is erg krap, dus je moet precies insturen want er is geen ruimte voor foutjes, zeker met de bredere auto’s die we nu hebben.”

“Ik heb nog steeds niet veel van Baku gezien. Het hotel ligt direct naast de paddock, dus behalve dat dit erg handig is, beperkt dat ook wat je gedurende een druk raceweekend van de stad ziet. Ik heb gehoord dat het lokale voedsel erg smaakvol is, dus ik wil dit jaar wat van die delicatessen ontdekken.”