Jumbo Racedagen dit jaar nog spectaculairder met Red Bull Caravanrace

Gepubliceerd op 18 april 2018 door Bryan van Berlo

Het programma van de Jumbo Racedagen, die op 20 en 21 mei aanstaande plaats zullen vinden op Circuit Zandvoort, belooft dit jaar nog uitgebreider en spectaculairder te worden. Aston Martin Red Bull Racing is net als voorgaande jaren weer van de partij, maar heeft naast de spectaculaire showruns van Max Verstappen een heuse Red Bull Caravanrace georganiseerd. 14 deelnemers racen in een oude auto en caravan voor duizenden fans, waarbij het draait om fun, creativiteit en snelheid.

Max en Daniel raceten vorig jaar op de Red Bull Ring in Oostenrijk al tegen elkaar in een Aston Martin met caravan erachter. Dit jaar nemen beide coureurs hun caravans mee naar de Jumbo Racedagen. Voor de 14 deelnemers en hun bijrijder die worden uitgekozen voor deze race, staat op zondag 20 mei een oude caravan en auto klaar op Circuit Zandvoort. Zij krijgen een aantal uur de tijd om deze met verf en spuitbussen zo mooi mogelijk te maken. Max en Daniel beoordelen de creaties vervolgens en bepalen daarmee de startvolgorde voor de race, die op de maandag zal plaatsvinden. De mooiste caravan start namelijk vooraan.

“Vorig jaar heb ik al een voorproefje gehad van het rijden met een caravan”, vertelt Max. “We moesten eerst twee ronden normaal rijden, waarbij de caravan al op één wiel ging hangen. Hij bleef toen in ieder geval heel. Daarna mochten we een paar rondjes op snelheid rijden, maar na een halve omloop lag de caravan er al af! Ik denk dat de race een mooie show wordt.”

Inschrijven? Bezoek redbull.nl/caravanrace

Naast de Red Bull Caravanrace wordt het aantal races tijdens de aankomende editie van de Jumbo Racedagen uitgebreid met een aantal nieuwe raceklassen. Zo staan er onder meer drie wedstrijden van het nieuwe WTCR-kampioenschap op het programma en zullen bekende Nederlanders en werkneemsters van Jumbo het tegen elkaar opnemen in de Ladies GT Race Competitie, welke dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt.

Naast alle actie op de baan is er zoals elk jaar weer veel entertainment voor jong en oud. Zo is er het Jumbo Familieplein met onder meer springkussens, een race-simulator, kinderkarts en muziek.

Duinkaarten voor de Jumbo Racedagen zijn vanaf woensdag 25 april gratis en exclusief beschikbaar bij aanschaf van actieproducten bij Jumbo. Tribune- en F1-Paddock kaarten en speciale VIP-tickets voor de Max Verstappen Paddock Club zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl