Tyrrell heeft de testserie op Jerez afgelopen zondag afgesloten. In...

Gepubliceerd op 11 februari 1997 door John ter Meer

Tyrrell heeft de testserie op Jerez afgelopen zondag afgesloten. In totaal heeft het team 384 probleemloze ronden gereden op het 4,4 km lange circuit nabij Sevilla. Volgen Harvey Postlethwaite, technisch direkteur van Tyrrell hebben zowel de auto als de motor bewezen dat ze zeer betrouwbaar zijn waardoor ze de testsessie een dag eerder konden afsluiten dan gepland. Naar zijn zeggen is dit de meest produktieve voorbereiding op een nieuw seizoen in de historie van Tyrrell.

Jos heeft op zaterdag al zijn testserie tot een goed einde kunnen brengen. Op de zaterdag heeft Jos 's ochtends met name aan de setup van de auto gewerkt welke was voorzien van een nieuwe motor, om vervolgens 's middags een volledige grand prix afstand van 60 ronden te rijden waarmee zijn totaal voor de zaterdag op 84 ronden kwam. Commentaar van Jos was dat hij zeer tevreden is met zowel de auto als het team en dat hij uitziet naar de volgende testsessie in Estoril van 18 t/m 20 februari.

Mika Salo gebruikte de zaterdag voor korte sessies om de wagen verder af te stellen, alsmede een aantal proefstarts. Op zondag heeft Salo verder getest om de auto optimaal te krijgen en vervolgens de testen af te sluiten met een lange sessie van drie maal 18 ronden. Zijn snelste ronde op zondag was 1:22.35 waarmee Salo zeer tevreden was gezien het kleine verschil naar de top teams (snelste tijd die dag door Jean Alesi in 1:21.10 terwijl Berger een 1:23.39 neer zette).

Toranosuke Takagi (testrijder van Tyrrell) reed op zondag in de auto van Jos in totaal 35 ronden. In het begin spinde hij twee maal zonder de auto te beschadigen, maar raakte toen in zijn ritme en zette uiteindelijk een beste tijd neer van 1:24.62.

Op dinsdag 18 februari zal het test programma worden voortgezet op het circuit van Estoril (Portugal) gedurende drie dagen. De derde 025 auto zal op tijd klaar zijn voor de laatste pre-Melbourne testen op Silverstone welke gepland staan op 26 februari.