Max strijdt tegen Ricciardo met badminton: "Een goede oefening"

Gepubliceerd op 11 april 2018 door Julien Lemmen

Aankomend weekend staat de Grand Prix van China op het programma en, zoals zo vaak, heeft het team van Aston Martin Red Bull Racing weer een leuke activiteit voor haar coureurs georganiseerd voorafgaand aan het weekend.

Formule 1-coureurs staan bekend om hun snelle reactievermogen en hun hand-oog-coördinatie. Deze vaardigheden werden bij Max Verstappen en teammaat Daniel Ricciardo op de proef gesteld, door te gaan badmintonnen, een echte volkssport in China.

Na een warming-up en het ophalen van de broodnodige technieken in het Lark Sports Centre in Shanghai, mochten Max en Daniel voor de eerste opdracht ieder in een goal plaatsnemen. Taak was om zoveel mogelijk shuttles tegen te houden die op ze werden geschoten door aanwezigen in het publiek. Na een regen van shuttles kwam Daniel als winnaar uit de strijd.

Daarna volgde een snelheidstest, waarbij de rijders zo hard mogelijk moesten smashen. Hierbij hadden ze geduchte concurrentie van achtvoudig badminton-wereldkampioen Wang Yihan, die een onmogelijke benchmark van 320 km/uur neerzette. Vanzelfsprekend zaten Max en Daniel ver van deze snelheid af.

Vervolgens was het tijd voor een echte wedstrijd. Allereerst mochten Max en Daniel samen proberen om Wang te verslaan, waar ze net niet in slaagden. Ook namen de coureurs het tegen elkaar op en wederom werd Max verslagen door Daniel.

Bij de laatste opdracht kregen de heren een groot vangnet op hun rug geknoopt en moesten ze al rennend zoveel mogelijk shuttles opvangen die door andere spelers op ze werden afgevuurd. Na drie minder geslaagde ronden, trok Max in deze laatste ronde fel van leer, wat voor hilarische taferelen zorgde.

Max zelf had veel plezier in het badmintonnen: “Het was erg leuk. Ik heb het al een lange tijd niet meer gespeeld, maar na een lange vlucht is dit een goede oefening. Ik was erg goed in het vangen van de shuttles op het einde!”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van China en win een gesigneerde grijze Max Verstappen cap!