Max na de race in Bahrein: 'Onze auto is supergoed, dan blijf ik er niet achter'

Gepubliceerd op 09 april 2018 door Johan Peeters

Max Verstappen zag gisteren door een touché met wereldkampioen Lewis Hamilton helaas de finishvlag niet. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt de Nederlander terug op de teleurstellend verlopen race in Bahrein.

Max geeft even uitleg over zijn inhaalactie op de Mercedes van Hamilton en waarom hij niet even de kat uit de boom keek: “Onze auto is supergoed, dus dan blijft ik er niet achter rijden. Ik wist dat we een hele goede raceauto hadden en dat we met ze konden vechten. In de kwalificatie hebben ze nog die kwalificatiemodus, maar in de race is dat natuurlijk niet het geval.”

Ook de veelbesproken reactie van Hamilton als hij na de race de beelden van de aanrijding met Max bekijkt wordt nog even aangehaald: “Hij stapt daar net uit de auto, dus dan kunnen dat soort dingen voorkomen. Als je net uit de auto stapt, zit je nog vol adrenaline, dus dat snap ik wel.”

Ondanks de valse start van het seizoen blikt de Aston Martin Red Bull Racing-coureur met vertrouwen vooruit naar de komende race in Shanghai: “We vliegen morgen naar China. Hopelijk kunnen we gewoon goed vooraan starten. We hebben een goede raceauto en hopelijk daar weer.”