Max vanuit Australië: “Positief, maar ook realistisch”

Gepubliceerd op 22 maart 2018 door Niels Hendrix

Aan de vooravond van de eerste Grand Prix van het seizoen 2018, staat Max Verstappen in het Australische Melbourne de verzamelde pers te woord. De 20-jarige Nederlander begint inmiddels aan zijn vierde jaar in de Formule 1.

“Ik denk dat we met de RB14 goede vooruitgang hebben geboekt. Natuurlijk hebben alle teams progressie gemaakt, maar persoonlijk denk ik dat we een vrij sterke auto hebben. We moeten alleen nog even kijken hoe goed het hele pakket samen is. De rechte stukken zullen voor ons nog wel wat pijnlijk zijn. Ik ben zeker positief, maar ook realistisch. Het is dus afwachten en dan zien we het wel.”

Over zijn verwachtingen met betrekking tot de nieuwe power-unit in de RB14, liet Max weten: “Een betere betrouwbaarheid, ik denk dat dat voor ons al een mooie stap vooruit zou zijn. Wat betreft de prestaties is het afwachten.” Gevraagd naar zijn titelaspiraties, vult hij aan: “In het verleden was de ontwikkeling gedurende het seizoen altijd een van de sterke punten van Red Bull Racing, maar we zullen moeten afwachten of dat dit jaar ook zo is. Ik heb in ieder geval vertrouwen in het team, dat zij een geweldige auto kunnen bouwen en dat ook vast kunnen houden. Maar het gaat om het gehele pakket dat moet kloppen.”

Aan voorspellingen waagt Max zich verder niet. “Ik weet ook nog niets, want we hebben nog geen enkele vrije training gereden. Dus we zullen het zien. Ik zit ook met veel vragen, waar ik nog geen antwoord op heb. We moeten het op de baan gaan ontdekken.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Australië en win een 1:18 RB13 GP Australië 2017 schaalmodel!