Max blikt vooruit op Australië: “Hopelijk vanaf het begin competitief”

Gepubliceerd op 16 maart 2018 door Bryan van Berlo

Volgende week staat de allereerste Grand Prix van het nieuwe seizoen op het programma. Max Verstappen blikt vooruit op het raceweekend in Melbourne:

“Ik ga altijd graag naar Melbourne. Ik hou van het land en de temperatuur is een aangename verandering vergeleken met die in Europa. De fans zijn erg gepassioneerd in het racen. Vooral in de Formule 1, aangezien deze een lange geschiedenis in Australië heeft. Tot nu toe ben ik alleen in Melbourne en Sydney geweest, maar ik zou graag een keer meer van het land zien.”

Over het stratencircuit vertelt de Nederlander: “Albert Park is niet het makkelijkste circuit om in te halen. We zullen ons best doen, maar de rechte stukken zijn niet echt lang genoeg. Veel bochten voor het rechte stuk zijn vaak negentig graden, waardoor het moeilijk is om een aanval op te zetten.”

“Bocht 11 en 12 zijn de snelste bochten op het circuit en erg gaaf om door te rijden. Vooral in de kwalificatie, als we weinig brandstof aan boord hebben en we deze in de zesde of zevende versnelling met 270 kilometer per uur kunnen nemen. De schaduw die veroorzaakt wordt door bomen rondom het circuit maakt het inschatten van je rempunt soms lastig. Dat maakt het geheel nog uitdagender.”

Max sluit af met: “We hopen dat we dit jaar een grote stap voorwaarts hebben gemaakt en we vanaf het begin competitief kunnen zijn. Om al vanaf race één een snelle auto te hebben en dit tot het eind van het seizoen vol te houden, zou geweldig zijn.”

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Australië en win een 1:18 RB13 GP Australië 2017 schaalmodel!