scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verstappen positief ondanks onproductieve dag: "Hoeven ons geen zorgen te maken"

Gepubliceerd op 01 maart 2018 door Julien Lemmen

Max Verstappen heeft tijdens de vierde en afsluitende dag van de eerste testweek in Barcelona slechts 35 ronden af kunnen leggen. In de ochtend werd er weinig gereden vanwege de natte omstandigheden, terwijl de Nederlander in de namiddag lang in de pits stond en uiteindelijk van de baan raakte, waarbij hij in het grind vast kwam te staan. Lewis Hamilton reed met een 1:19.333 de snelste tijd van de dag.

 

Tegenover de verzamelde pers, waaronder Verstappen.nl, doet Max zijn verhaal: “Het was niet de ideale dag. Het plan was om meer rondjes te rijden. Met dit weer droogde de baan heel langzaam en we wilden niet de baan op toen het nog zo nat was. Dat had weinig zin voor ons. Toen het eenmaal droog was, gingen we eerst de aerodynamica testen om te kijken of het allemaal goed functioneerde ten opzichte van de windtunnel. Op het moment dat we eindelijk aan onze echte runs wilden beginnen, zag het team ergens een lek. We wilden goed checken of er geen gevaren waren voor de motor, maar dat duurde wat langer dan verwacht.“

“Toen we eindelijk weer de baan op konden, had ik een uitstapje in bocht twaalf. Ik zat achter Gasly toen de auto ineens uitbrak. Ik ging door het grind, waardoor ik achteruit moest. Onder het achteruit rijden ging er iets mis met de versnellingsbak. Wat precies moeten we nog onderzoeken, maar die dingen gebeuren. Het betekende helaas wel het einde van mijn dag. De omstandigheden waren deze week sowieso al niet geweldig, dus hopelijk is er volgende week wat meer zon.”

Ondanks de enigszins teleurstellende dag is Verstappen over het algemeen tevreden: “We hoeven ons geen zorgen te maken. Het ziet er allemaal wel oké uit, alleen hebben we nog niet echt de rondjes kunnen rijden. De auto voelt een stuk beter aan dan vorig jaar. Of het genoeg is, weet ik nog niet, dat zien we pas in Melbourne. Het ziet er in ieder geval wel een stuk positiever uit.”

In het begin van de middag zijn de temperaturen voor het eerst deze week aangenaam te noemen. De baan, die in de ochtend nog nat was, begint steeds meer op te drogen, waardoor rond de klok van één de eerste coureurs op slicks naar buiten gaan. Om de schade van de afgelopen dagen in te halen, is de gebruikelijke lunchpauze geschrapt. Door de verloren woensdag wisselen veel teams hun rijders na de middag. Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Lance Stroll, Carlos Sainz en Charles Leclerc nemen allen het stuurtje over van hun teamgenoten.

Na een rustige ochtend, waarin Max achttien ronden aflegt, begint de Nederlander om half twee aan zijn eerste run op slicks. Op de medium bandencompound rijdt Verstappen eerst twee installatieronden om er vervolgens een stint van zes ronden achteraan te plakken. Tijdens deze run klokt hij een 1:24.376.

Na een kort verblijf in de pits zoekt Max wederom met de medium banden het asfalt op. Ditmaal scherpt hij zijn tijd aan naar een 1:23.158, waarmee hij op dat moment tiende staat. De focus bij Aston Martin Red Bull Racing ligt duidelijk nog niet op het rijden van snelle tijden.

Terwijl de zon plaatsmaakt voor bewolking, gaat Max, met nog een kleine twee uur op de klok, voor het eerst op de zachte banden naar buiten. Hiermee zet hij allereerst een 1:22.058 neer. In zijn volgende ronde lijkt de Limburger op weg naar een verbetering, als het mis gaat in bocht twaalf. Verstappen raakt van de baan en komt vast te zitten in het grind. De rode vlag gaat uit om de gestrande RB14 uit het grind te halen.

Bij McLaren worden de rondjes aaneengeregen. Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso komen gezamenlijk uit op 161 ronden, het meest van alle teams vandaag. Ook met de snelheid lijkt het wel goed te zitten bij het team uit Woking. Met een tijd van 1:19.854 rijdt Vandoorne de tweede tijd van de dag. Hamilton gaat met een 1:19.333 ruim een halve seconde sneller dan de Belg, terwijl Sebastian Vettel de derde plek voor zich opeist. Ook voor de teams van Toro Rosso, Ferrari, Mercedes en Sauber was het een productieve dag aangezien ze allen meer dan honderd ronden aflegden.

Max Verstappen gaat na zijn spin niet meer de baan op. Hij sluit de dag af met 35 ronden achter zijn naam en eindigt als negende op de tijdlijst.