scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Verloren derde testdag Barcelona geteisterd door sneeuw en regen

Gepubliceerd op 28 februari 2018 door Bryan van Berlo

De derde van in totaal acht testdagen in Barcelona is er een om snel te vergeten. Vanwege sneeuwval in de ochtend en de constante regenval in de middag kwam het totaal aantal omlopen op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet verder dan zeventien.

De dag begint met een pak sneeuw dat het circuit en de omliggende omgeving bedekt. De omstandigheden zijn simpelweg te slecht om de coureurs het asfalt op te sturen en daarom wordt de baan pas om 12:00 uur vrijgegeven. Veel actie volgt er echter niet.

Fernando Alonso is iets na enen de eerste coureur die een installatieronde rijdt. Een handvol coureurs, waaronder Daniel Ricciardo, volgt hetzelfde voorbeeld, maar ook in deze gevallen melden de coureurs zich aan het eind van hun ronde direct in de pitstraat. Pas richting het einde van de dag, als het enigszins stopt met regenen, meldt Alonso zich in zijn McLaren nog een aantal keer op het asfalt.

De weersverwachting voor morgen ziet er vooralsnog iets beter uit. In de ochtend zou het droog moeten blijven. ’s Middags is er kans op wat regen, al zullen de hoeveelheden die vandaag zijn gevallen achterwege blijven. Max Verstappen neemt dan tevens het stuurtje van de RB14 over en sluit daarmee de eerste testweek voor Aston Martin Red Bull Racing af.