scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max weer onderweg na stroeve start in ochtend tweede testdag Barcelona

Gepubliceerd op 27 februari 2018 door Bryan van Berlo

Max Verstappen heeft in de ochtend van de tweede testdag in Barcelona weinig kilometers kunnen maken. Een combinatie van lage temperaturen en een brandstoflek hielden de Nederlander enkele uren aan de kant.

De tweede van in totaal vier testdagen gaat om 09:00 uur van start. De omstandigheden zijn echter verre van ideaal. In de nacht van maandag op dinsdag heeft het op verschillende plekken in de buurt van het circuit gesneeuwd. De buitentemperatuur ligt dan ook rond het vriespunt en het asfalt is met een paar graden niet veel warmer.

Nadat de coureurs hun installatieronde hebben gereden, blijft het rustig op het circuit in Barcelona. Na een klein uurtje maakt de bewolking plaats voor blauwe lucht en breekt de zon door. De baantemperatuur stijgt gestaag, maar van veel actie is niet te spreken. Het is simpelweg te koud om de banden op temperatuur te krijgen en waardevolle data te kunnen verzamelen.

Max Verstappen heeft op dat moment slechts één omloop achter zijn naam staan. Een brandstoflek gooit roet in het eten, waardoor de Nederlander niet verder komt dan een installatieronde. Omdat het koud blijft, gaat er echter niet veel waardevolle tijd verloren.

Uiteindelijk kiezen verschillende teams er voor om toch het rondenaantal op te krikken en hun bolide de garage uit te sturen. Het wordt steeds drukker op de baan en aantal omlopen loopt vrij snel op. Zo heeft Valtteri Bottas halverwege de dag meer dan vijftig ronden achter zijn naam staan.

Ook Max Verstappen verschijnt rond de klok van één weer op het asfalt. Het lek is gerepareerd en de Nederlander kan zijn programma vervolgen. Hij heeft op het moment van schrijven elf ronden gereden en zal deze in het vervolg van de middag verder gaan uitbreiden. 

Omdat er géén middagpauze is ingepland, zal de uitslag van de tweede testdag aan het eind van de dag verschijnen.