Sergey Sirotkin neemt laatste vrije stoeltje in

Gepubliceerd op 16 januari 2018 door Johan Peeters

Sergey Sirotkin zal dit jaar, zoals verwacht, zijn racedebuut maken voor het team van Williams. Het team uit het Grove maakte dit op dinsdagmorgen bekend. De Rus neemt bij Williams het stoeltje over van Felipe Massa die aan het einde van 2017 een punt zette achter zijn loopbaan in de Formule 1. Lange tijd leek Robert Kubica de voornaamste kandidaat te zijn voor het vrijgekomen zitje naast de Canadees Lance Stroll.

Tijdens de tweedaagse bandentest na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit kwamen Sirotkin en Kubica voor Williams in actie. Tijdens deze test zou Sirotkin een goede indruk achtergelaten hebben bij het Britse team. Sirotkin komt over van het team van Renault waar hij twee jaar testcoureur was. Eerder was hij anderhalf jaar als testrijder verbonden aan Sauber. In 2015 en 2016 werd hij derde in het GP2-kampioenschap. Hij wist drie races te winnen.

Kubica zal het komende seizoen aan de slag gaan als test- en reserverijder bij Williams. De Pool zal enkele vrije trainingen op vrijdag voor zijn rekening nemen.