scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint FIA Personality of the Year award 2017

Gepubliceerd op 09 december 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft vrijdagavond op het FIA Prize Giving gala een prestigieuze ereprijs in de wacht gesleept. De 20-jarige Red Bull Racing-coureur ontving in Château de Versailles nabij Parijs een trofee voor “FIA Personality of the Year”, een prijs die hij nu al drie opeenvolgende jaren op zijn naam heeft geschreven.

“Het is super dat ik wederom deze prijs heb ontvangen bij de FIA”, aldus Max tegenover Verstappen.nl. “Het is een hele mooie erkenning.” Over zijn derde seizoen in de Formule 1, waarin hij met 168 punten als zesde eindigde, vertelt Max: “Met mijn twee overwinningen was het natuurlijk een redelijk positief seizoen. We hadden wel een moeizame start met te veel problemen. In die zin was het leerzaam om ook op de moeilijke momenten positief te blijven. Na de uitvalbeurten was het fijn om de race in Maleisië te winnen. Dat was mijn hoogtepunt van het seizoen.”

“Ik voel me helemaal thuis bij Red Bull Racing. Het is een geweldig team en de samenwerking verloopt top. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een stap vooruit maken. We werken er hard aan om er dan vanaf het begin te staan. Ik kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen.”

De titel “Personality of the Year” kreeg Max naar aanleiding van een stemming onder de permanent geaccrediteerde media. Tijdens de FIA Prize Giving ceremonie werden uiteraard ook de kampioenen van de verschillende FIA-kampioenschappen gehuldigd, waaronder de viervoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton en zijn Mercedes Formule 1-team.