Max over Abu Dhabi: “Voor mij hoeft het seizoen eigenlijk niet te eindigen”

Gepubliceerd op 17 november 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen blikt vooruit op de laatste Grand Prix van het seizoen, volgende week in Abu Dhabi: “We proberen natuurlijk het seizoen in Abu Dhabi met een goed resultaat af te sluiten. Vorig jaar hadden we een goede race: na een spin in bocht één sloegen we een pitstop over, waardoor het lastig was de banden tegen het einde van de race te managen, maar het lukte en we finishten als vierde.”

“Mijn favoriete gedeelte van de baan zijn de tweede en derde bocht, de snelle links/rechts-bochten. Het is ook erg cool om onder het hotel te rijden en te racen in de duisternis met al die lampen. De laatste sector op Yas Marina is best technisch, dus daar moet je echt nauwkeurig zijn, maar dat gedeelte zou ons sterkste punt moeten zijn. Er zijn een paar plekken waar je kunt inhalen en dat maakt de race interessant. Voor het lange rechte stuk bij de hairpin en dan aan het einde van het rechte stuk bij het aanremmen voor de volgende chicane.”

Max zegt tot besluit: “Abu Dhabi is de laatste race op de kalender, maar voor mij hoeft het seizoen eigenlijk niet te eindigen. Ik ben op dit moment erg gedreven en wil het liefst gewoon doorgaan. Natuurlijk is het mooi om tijdens de winterstop tijd door te brengen met vrienden en familie. Daarna kijk ik uit naar januari, wanneer ik weer volop ga trainen voor het nieuwe seizoen van start gaat.”