Max speciale gast bij Exact Live: "Blij met samenwerking"

Gepubliceerd op 15 november 2017 door Julien Lemmen

Max Verstappen maakte vandaag zijn opwachting bij Exact Live in de Jaarbeurs in Utrecht. Exact Live is met ruim 6.000 bezoekers het grootste businessevent voor technologie en software van de Benelux. Exact, dat al sinds het begin van Max zijn Formule 1-carrière trotse partner van de Nederlander is, had met het oog op een mogelijke Nederlandse Grand Prix een virtueel circuit rondom haar hoofdkantoor in Delft gecreëerd, speciaal voor Max. Onder het oog van de duizenden bezoekers reed Max live een ronde in de simulator, alvorens hij samen met Wilfred Genee en Jack Plooij op het podium verscheen.

Max heeft lovende woorden voor zijn partner Exact: “Onze samenwerking is altijd erg goed geweest, met alle mooie dingen die we samen hebben gedaan. Het wordt alleen maar beter in de toekomst, dus daar ben ik natuurlijk erg blij mee.”

Op een technologiebeurs kan het onderwerp technologie natuurlijk niet ontbreken. Op de vraag of het belangrijk is voor een Formule 1-coureur om een technische achtergrond te hebben, antwoordt Max: “Jazeker. Je moet de basis begrijpen en weten waar het over gaat. Aan het eind van de dag ben jij degene die in de auto zit en aan de engineer moet vertellen wat er moet veranderen. Er is natuurlijk veel data, maar als je niet zegt wat er moet veranderen, kun je uren naar de data blijven kijken en weet je nog niet wat er moet gebeuren. Je moet begrijpen wat de auto doet. Ik was verbaasd dat in 2014, toen ik in Amerika mee deed aan de Florida Winter Series, sommige coureurs niet eens wisten wat een uitlaat was.”

Naast het rijden op het circuit, is ook het rijden in de simulator van essentieel belang in de Formule 1. De simulator bij Red Bull Racing komt dan ook zeer dicht in de buurt van de werkelijkheid, zo laat Max weten: “Het zit niet ver van elkaar af. Om een goed voorbeeld te geven; tijdens één van de afgelopen raceweekenden gebruikten we de set-up van de simulator ook in de kwalificatie. Het enige probleem dat je hebt, is dat de G-krachten niet gesimuleerd kunnen worden. Verder zit het erg dicht tegen de werkelijkheid aan. We gebruiken een hoop tijd en geld om het zo realistisch mogelijk te maken. Het is een goede tool voor ons om vrijdag goed van start te kunnen gaan. We hebben niet veel tijd om daadwerkelijk met de auto te rijden tijdens Grand Prix-weekenden, dus het is erg belangrijk om de set-up voor te bereiden op de simulator.”