scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Carlos Sainz naar Renault, exit Jolyon Palmer

Gepubliceerd op 07 oktober 2017 door Johan Peeters

Renault heeft op zaterdag, voorafgaand aan de Grand Prix van Japan, bevestigd dat Jolyon Palmer op zondag zijn laatste race rijdt voor het team en dat Carlos Sainz vanaf de Amerikaanse Grand Prix in Austin de nieuwe teamgenoot is van Nico Hülkenberg.

Eerder gingen er al geruchten door de paddock dat de Spanjaard van Scuderia Toro Rosso voor het einde van het seizoen over zou stappen naar Renault maar de laatste weken leek Palmer het seizoen gewoon af te kunnen maken bij het team uit Enstone.

In een persbericht laat Cyril Abiteboul, de managing director van Renault Sport Racing, weten “Ik wil Jolyon bedanken voor zijn toewijding en professionele houding. Sinds de terugkeer van Renault in de Formule 1 heeft Jolyon zich enorm ingezet in een alsmaar veranderende omgeving. Hij heeft laten zien over grote persoonlijke kwaliteiten te beschikken en we wensen hem veel succes toe voor de toekomst.”

 Door het vertrek van Sainz bij Toro Rosso zal Daniil Kvyat het vrijgekomen stoeltje voor de rest van het seizoen innemen. De Rus werd voor de Grand Prix van Maleisië aan de kant geschoven ten faveure van Red Bull junior Pierre Gasly, maar mag na een pauze van twee races het seizoen afmaken bij het team uit Faenza.

Klik hier voor de prijsvraag van de GP van Japan en win een 1:43 Japan 2016 schaalmodel!