scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt terug op Monza: “Ik denk niet dat ik te fel was”

Gepubliceerd op 04 september 2017 door Johan Peeters

Na een erg sterke kwalificatie op zaterdag en een geweldige start op zondag zag het er even naar uit dat Max Verstappen voor een verrassing kon zorgen op het hogesnelheidscircuit van Monza. Niks was echter minder waar, want al in de derde ronde was zijn race gelopen. Een aanvaring in de eerste chicane met Felipe Massa betekende een extra pitstop om een lekke band en een kapotte voorvleugel te vervangen, hetgeen de onfortuinlijke Nederlander ver terugwierp.

Tijdens een uitzending van Peptalk van Ziggo geeft Max zijn visie op de gebeurtenissen van afgelopen weekend. Hij is vandaag thuis in België om de verjaardag van zijn zus Jaye te vieren. “Het is enorm balen hoe het is, maar hopelijk draait het nu wel een keer. Ik denk dat de auto op zich wel goed ging, want ik had redelijk wat schade aan de onderkant: door de lekke band kwam natuurlijk de vloer de hele ronde aan de grond dus ja, een heel groot gat erin. Maar de snelheid was gewoon goed.”

De start van Max verliep uitstekend en de jonge Limburger vervolgt: “Het kwam allemaal heel goed uit de eerste ronde. Massa reed voor me tegen Perez aan, wat me ook nog een plek opleverde.” Over de aanvaring met Massa die enkele ronden later zijn kansen verpestte, laat Max weten: “Ik denk niet dat ik te fel was. Alleen achteraf als je erover nadenkt, had het ook een ronde later gekund. Ik dacht op dat moment 'het kan wel', maar Massa wilde niet meewerken en gaf me geen ruimte en dan raak je elkaar en is het klaar natuurlijk. Zeker in de situatie waarin ik al het hele jaar zit, wil je wel eens een keer een goed resultaat en dan ga je ervoor. Helaas lukte het deze keer niet.”

Op de vraag of hij zich de eerste keer dit seizoen iets kan verwijten, reageert Max eerlijk: ”Ja, zoals ik al zei, ik had een ronde kunnen wachten, maar aan de andere kant zag je wel dat ik daar een goede kans had om Massa voorbij te gaan, maar hij werkte niet mee. Ik heb Massa niet gesproken maar die spreek ik wel in Singapore. Als hij zo rijdt dan kan iedereen zo rijden, maar dat snapt hij zelf ook wel.”

“Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar waar ik het mee eens ben, is dat ik een ronde had kunnen wachten natuurlijk. Maar van de andere kant, ik zat er al voor onder het remmen. Maar dat is een eindeloze discussie, het is gebeurd.”

In aanloop naar de komende Grand Prix van Singapore bereidt Max zich thuis in Monaco voor op de uitputtingsslag in Azië: “De race in Singapore is de zwaarste van het seizoen, dus daar moet je je goed op voorbereiden. De temperatuur, de luchtvochtigheid en het is de langste race op de kalender. Ik ben er klaar voor!”