scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max: “Enorm teleurstellend om zo vaak in goede positie uit te vallen”

Gepubliceerd op 27 augustus 2017 door Niels Hendrix

Drie uur na zijn uitvalbeurt in de Belgische Grand Prix is de teleurstelling nog altijd van het gezicht van Max af te lezen. “Natuurlijk probeer ik altijd positief te blijven, maar dat is wel heel lastig als zoiets de hele tijd gebeurt. Vandaag heeft daar natuurlijk niet aan bijgedragen”, aldus Max die doelt op de problemen met de power unit, die hem het hele seizoen al achtervolgen.

In België viel Max voor de zesde keer in twaalf races uit. Inmiddels heeft de Nederlander excuses ontvangen van motorleverancier Renault. “Maar die heb ik het hele jaar al gehoord en daar schiet ik zelf weinig mee op. Het heeft geen zin om op zo’n manier door te gaan.”

“Fans komen speciaal naar Spa-Francorchamps en kopen dure tickets. Dan zien ze me acht rondjes rijden, dat is natuurlijk heel zuur”, vervolgt Max, die op een enorme support van tienduizenden fans kon rekenen bij zijn thuisrace. “Ik ben boos op de hele situatie: we zijn gewoon te langzaam, dus dan laad je jezelf telkens weer op om ervoor te gaan en probeer je punten te scoren. Maar dat gebeurt op deze manier ook niet. Het is enorm teleurstellend, dat het ’t hele jaar al zo loopt en ik zo vaak uitval, eigenlijk altijd wel in goede posities.”

Daar word je sterker van, zeggen sommigen… “Dat kan je blijven zeggen, maar dat houdt op een gegeven moment op. Ik heb dit niet nodig om sterker van te worden, dat zag je zaterdag tijdens de kwalificatie wel.” Waar ligt de oorzaak, wat is de oplossing? “Tja, als we wisten waar het aan lag, gebeurde het niet. Voor een topteam van dit kaliber, mag zoiets absoluut niet gebeuren. Als we wisten wat de oorzaak was, konden we het oplossen. Er gaat ook steeds iets anders kapot.”

Max vervolgt stellig: “Ik ga daar verder niets achter zoeken, maar het is wel enorm frustrerend dat de problemen vooral mij treffen.” Op de slotvraag hoe hij deze teleurstelling gaat verwerken, antwoordt Max: “Ik praat sowieso niet heel veel. Ik ga vanavond gewoon lekker mijn eigen ding doen.”