Max: “Op Spa zo’n goede kwalificatieronde rijden, is extra mooi”

Gepubliceerd op 26 augustus 2017 door Niels Hendrix

Ten overstaan van de verzamelde schrijvende pers, vertelt Max Verstappen over zijn sterke optreden in de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix, waarin hij de vijfde starplek voor zichzelf opeiste. “Over het algemeen verliep mijn hele kwalificatie positief, daar ben ik heel blij mee. De auto presteerde erg goed en mijn ronde voelde super. Spa-Francorchamps is ook een super circuit om een kwalificatieronde op te rijden. Als die zo goed gaat, is dat extra mooi. We hebben er het maximale uit gehaald. Mijn ronde van vandaag had meer verdiend dan de vijfde plek.”

In de vrije trainingen werd gezocht naar de juiste afstelling om het gemis aan snelheid op de lange rechten stukken te compenseren. “Ja, we hebben een compromis proberen te zoeken, maar dat werkte niet. Dus hebben we ons op onze sterkste kant gericht en dat is de tweede sector. Dat heeft aardig goed uitgepakt.” Heb je overwogen om met je teamgenoot te slip streamen, zoals sommige teams deden? “Het gevaarlijke daarvan is dat het je ronde ook kan verpesten. Ik ben er zelf geen grote voorstander van.”

Hoe kijk je vooruit naar de race? Gewoonlijk is de racesnelheid van Red Bull Racing prima. Max: “Zoals altijd het geval is, zou onze racesnelheid beter moeten zijn dan het in de kwalificatie gaat. Ik denk niet dat we voor het podium kunnen vechten, maar je weet het maar nooit. We moeten accepteren dit jaar niet mee te kunnen doen voor de overwinning.” Hoe ga je de eerste ronde in? “Dat zie ik morgen wel als de lichten doven. Het is belangrijk een goede eerste bocht te hebben en Eau Rouge goed door te komen. Daarna zullen we wel zien.

Wat vind je van die enorme hoeveelheid in het oranje uitgedoste fans, die speciaal voor jou naar België zijn afgereisd? “Dat is super om te zien. Het is ook een geweldige motivatie om voor hen goed te presteren. Het geeft je nog meer zelfvertrouwen. Om hier zoveel fans te zien is heel mooi en erg bijzonder. Toen ik in Q3 de pits uit reed en de baan op ging, hing er iemand bijna over het hek om mij aan te moedigen en iedereen juichte. Het is geweldig om te zien!”

Klik hier voor de prijsvraag van België en win 1:8 schaalmodellen van de Max Verstappen helm!