scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Winst voor Häkkinen.

Gepubliceerd op 11 april 1999 door Johan Peeters

De Grote Prijs van Brazilië is gewonnen door Mika Häkkinen. Hoewel Häkkinen een goede start had kwam hij in de beginfase van de wedstrijd in de problemen. Doordat zijn versnellingsbak niet goed werkte viel hij terug naar een 3e plek. Barrichello wist in de beginfase van de wedstrijd optimaal te profiteren en reed lange tijd aan de leiding van zijn thuis Grand Prix. Na zijn pitstop kwam hij terug op een 4e plek en wist zelfs Irvine te verschalken. Echter in de 43e ronde was het feest voor hem ten einde toen zijn motor hem in de steek liet. De 2e plaats was vandaag voor Michael Schumacher die in de slotfase van de wedstrijd niet dichter dan 6 seconden van Häkkinen kon komen. Een knappe 3e plaats was voor Heinz-Harald Frentzen in de Jordan. Grote pechvogel was David Coulthard die na een beroerde start op 3 ronden van de leiders zijn wedstrijd moest rijden en uiteindelijk uitviel. De grote geluksvogel was onbetwist nieuwkomer Stéphane Sarrasin. Bij het opkomen van het rechte stuk schoot hij van de baan de bandenstapel in. Als een losgeslagen bromtol spinde hij terug de baan op zonder dat er iemand geraakt werd. Sarrasin kon ongedeerd uit zijn zwaar beschadigde Minardi stappen. Uiteindelijk haalden maar 9 auto's de finish.

Voor een compleet overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.