Max blikt vooruit op de Red Bull Ring: "Omgeving kleurt oranje"

Gepubliceerd op 30 juni 2017 door Julien Lemmen

Na een tumultueuze race in Baku hebben de coureurs nu een weekend vrijaf. De twee daaropvolgende weekenden staan de Grand Prix van Oostenrijk en de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Max Verstappen blikt vooruit op de ‘double-header’, waarin hij vorig jaar uitstekend presteerde met twee tweede plekken.

“Vorig jaar behaalde ik in Oostenrijk een erg goed resultaat door tweede te worden”, vertelt Max. “Vóór de race was het onbekend hoe de banden zich zouden gedragen, dus ik probeerde ze aan te voelen en ze in goede staat te houden. Dit zorgde ervoor dat ik maar één stop hoefde te maken, wat altijd een gokje was, maar het pakte uiteindelijk zeer goed uit. Dit jaar moeten we zorgen dat de auto goed werkt in de bochten en moeten we net zo competitief zijn op het rechte stuk om bij de top te kunnen zitten. Het is altijd een beetje een compromis.”

Net als vorig jaar heeft Max zijn eigen tribune in Oostenrijk. Dit jaar met maar liefst 5.000 zitplekken: “De fans op de Red Bull Ring zijn altijd erg gepassioneerd en natuurlijk kwamen er vorig jaar veel Nederlanders opdagen, wat voor mij altijd speciaal is om te zien. Er staan talloze caravans en de omgeving kleurt oranje. Ik heb eerder dit jaar al met een caravan over het circuit gereden. Het was erg leuk om de caravan voort te trekken met een Aston Martin en ermee te driften.”

“Het weekend daarop staat Silverstone voor de deur, waar ik hopelijk ook een goed resultaat kan neerzetten. Met de nieuwe auto’s en regels denk ik dat het fysiek zwaarder wordt, dus ik kijk ernaar uit om mezelf daar te testen. Ik geniet er altijd van om op Silverstone te rijden en nu met de nieuwe auto’s denk ik dat Backetts en Maggotts bochten zullen zijn die er echt uit springen, ze zullen anders zijn dan vorig seizoen. Vol gas door Copse is ook iets waar elke ronde je hartslag van omhoog gaat. Het is een uniek circuit en een waar ik elk jaar naar uitkijk.”