Max blikt terug op Baku: “Enorm balen als je op zo’n goede positie ligt”

Gepubliceerd op 26 juni 2017 door Bryan van Berlo

Wat een mooi resultaat voor Max Verstappen in de Grand Prix van Azerbeidzjan had kunnen zijn, liep gisteren uit op zijn tweede opeenvolgende uitvalbeurt. Vanuit een kansrijke positie sloeg het noodlot wederom toe: de Nederlander kreeg problemen met de oliedruk van zijn RB13. Weer terug in zijn woning in Monaco, blikt Max in Peptalk terug op het raceweekend in Baku.

Verstappen kwam gisteren na zijn uitvalbeurt niet naar het zogenoemde ‘vierkantje’ om de pers te woord te staan, terwijl dit wel van de coureurs verwacht wordt: “Ik had er even geen zin in op dat moment”, legt Max uit. “Ik ben nog een half uurtje op het circuit gebleven en heb eerst nog met mijn engineers besproken wat ik van de race vond qua auto en balans. Daarna ben ik weggegaan.”

Wat er precies aan de hand was met de krachtbron van zijn Red Bull Racing-bolide is volgens Max nog niet duidelijk: “Dat zijn ze nog aan het onderzoeken. Er moet nu in ieder geval een nieuwe motor in, want volgens mij is deze afgeschreven.“

Tot aan het onfortuinlijke moment, zat Verstappen midden in een gevecht om de derde plek met Sergio Perez. “Ik had er tijdens de race eigenlijk helemaal niet aan gedacht, totdat je opeens weer een probleem krijgt”, vertelt Max. “Het is dan natuurlijk enorm balen als je op zo’n goede positie ligt en weer uitvalt. Zeker achteraf, na wat er allemaal is gebeurd.” Het gaf de Nederlander dan ook een dubbel gevoel om zijn teamgenoot Ricciardo de race te zien winnen: “Ik was sowieso al aan het balen en als je dan die uitgangspositie ziet, is de rest makkelijk in te vullen.”

Het was met het euvel in de wedstrijd ook niet de eerste keer van het weekend dat Verstappen problemen had met zijn motor: “Op zaterdag hadden we ook al problemen. Tijdens de kwalificatie moest ik de motor terugschroeven, als enige van de coureurs met een Renault-krachtbron. Dat is jammer en een beetje apart, maar het is eenmaal zo.”

Aan snelheid van de RB13 ontbreekt het volgens Max niet: “Met de auto is niks mis. We waren positief verrast in Baku. De prestaties van de auto gaan wel vooruit, maar ik wil dan wel een keer punten scoren. De monteurs zitten er ook mee. Ze werken dag en nacht aan de auto om deze in orde te krijgen. Dan balen ze natuurlijk ook als een stekker als deze weer uitvalt.”

Vooruitkijkend op de volgende race in Oostenrijk hoopt Max dat alles nu heel blijft: “Absoluut. Zeker als we het hele jaar qua pure snelheid redelijk goed zitten, maar wat betreft het scoren van punten niet. Ze verwachten van mij dat ik mijn best doe, dan verwacht ik ook van Red Bull en Renault dat alles in orde is.”

Aankomende woensdag zit Max Verstappen weer in de simulator ter voorbereiding op het Grand Prix-weekend op de Red Bull Ring. De Limburger is zijn humor ondanks alle tegenslag niet verloren: “Daar kan de motor niet kapot gaan!”