Max vanuit Baku: “Ik wil meer, ik wil winnen”

Gepubliceerd op 22 juni 2017 door Niels Hendrix

Max Verstappen is woensdag vanuit zijn woonplaats Monaco naar Baku in Azerbeidzjan afgereisd, waar komend weekend de Grand Prix van Europa verreden wordt. Tijd om de stad te verkennen heeft de Nederlander nog niet gehad, laat hij weten tijdens een gesprek met de verzamelde pers.

Gevraagd naar het circuit van Baku, dat gekenmerkt wordt door een enorm lang recht stuk, laat Max met een knipoog weten: “Elk circuit waar onze auto goed presteert, vind ik een mooi circuit. Dus als ik hier de snelste motor achterin zou hebben liggen, zou ik het helemaal super vinden.” Om daar op een iets serieuzere toon aan toe te voegen: “Het lange rechte stuk bevordert wel het inhalen. Daardoor heb je hier wel meer actie. Wat betreft de afstelling van de vleugels is het lastig: als je harder door de langzame bochten wilt gaan, zal je op het rechte stuk t.o.v. de anderen snelheid inleveren.”

Teambaas Christian Horner sprak onlangs vol lof over Max en stelde dat Max zijn beste seizoen ooit reed, ondanks de pech. “Dat ben ik met hem eens”, zegt Max. “Maar ook al rijd ik de sterren van de hemel, dat is dan de vijfde plek waar ik rijd. Ik wil meer, ik wil winnen en dat is nu natuurlijk niet aan de orde. Ik denk dat er over het algemeen heel weinig fout is gegaan dit seizoen. Als ik naar mezelf kijk zijn mijn prestaties weer vooruit gegaan, dat is positief. Volgens mij is het ook redelijk normaal, omdat je alleen maar groeit en beter wordt.”

Wat zit er nog in wat betreft de auto? “Ik denk dat we over algemeen het maximale uit het pakket en de auto hebben gehaald. Na vorig jaar hadden we verwacht een stap naar voren te kunnen maken. Nu moeten we weer proberen daar naartoe te werken. De auto is dit jaar zeker een stuk beter geworden, maar zowel met de motor als de auto moeten we vooruitgang blijven boeken.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een MV collection polo!