Max over Canadese GP: “Wilde mijn eigen race rijden”

Gepubliceerd op 12 juni 2017 door Bryan van Berlo

Na een geweldige start zag het er afgelopen zondag rooskleurig uit voor Max Verstappen. Op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada reed de Nederlander zich al na de eerste bocht naar een tweede positie, totdat een technisch probleem in ronde tien roet in het eten gooide. Verstappen viel uit en zag zijn teamgenoot Daniel Ricciardo naar het podium rijden. In het programma Peptalk op Ziggo Sport blikt de Nederlander terug op het raceweekend in Montreal.

Verstappen was zichtbaar gefrustreerd op het moment dat zijn RB13 de geest gaf. Hoe verliep de situatie vanaf het moment dat de Red Bull Racing-coureur terug bij zijn team was? “Ik ben terug naar mijn engineer in de garage gegaan”, vertelt Max. “Daar heb ik de race meegekeken en mijn ding gedaan. Je bent altijd nog wel kwaad en teleurgesteld, maar het heeft geen zin om dat naar het team te uiten. Ze snappen allemaal dat het niet fijn is en hebben zich ook verontschuldigd. Dan heeft het geen zin om nog te gaan schelden.”

Het is de tweede keer dit seizoen dat Max vanwege een technisch mankement een race vroegtijdig moet beëindigen. In Bahrein lag de Nederlander ook in een kansrijke positie, totdat zijn achterrem het begaf. Verstappen blijft hier realistisch over: “Dat heb je soms. In het karten heb ik dat soort dingen ook gehad. Natuurlijk wil je nu dat het niet meer voor komt, dus daar moet aan gewerkt worden. Uiteindelijk moet je wel een race kunnen uitrijden en daarvoor moet alles werken. Het ligt dan aan het materiaal op welke positie dat is.”

Dat er verbetering in het materiaal zit, is Max dan ook van overtuigd: “Ik wil graag winnen. Het team kan dat ook zeker, want de auto is al een stuk beter geworden. Nu moet het vermogen nog komen. Dat komt dit jaar helaas niet meer en daar maak ik me wel zorgen over. Er zijn wat betreft de motor nog weinig updates gekomen, dat is enorm balen.”

Max kijkt ook nog eens mee met zijn start, waarbij hij zich vanuit de vijfde naar de tweede plek toewerkte: “Ik voelde vanaf het moment dat ik de koppeling los liet dat ik grip had. Dan kun je eerder op het gas en proberen degenen voor je in te halen.” Een podium had er volgens Max ook zeker ingezeten: “Na vijf, zes ronden zag je wel duidelijk dat Hamilton sneller was, hij reed ook weg. Ik wilde mijn eigen race rijden, want ik reed ook weg van Bottas. Na tien ronden kom je dan in een soort ‘robot-modus’ en doe je je eigen ding. Helaas hield niet veel later alles ermee op.”

De komende dagen staat er weer van alles in de agenda voor Max: “Ik heb nog een aantal dingen te doen, zoals wat activiteiten voor de media en in de simulator rijden. We gaan ons weer goed voorbereiden voor de volgende Grand Prix, in Baku.”