Max over het huidige seizoen: “Ben constanter en maak minder fouten”

Gepubliceerd op 09 juni 2017 door Julien Lemmen

Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen bij Red Bull Racing hooggespannen. Na een prima 2016 zou de aansluiting met Mercedes gevonden kunnen worden. Dit jaar heeft het team uit Milton Keynes echter een grotere achterstand op Mercedes en ook Ferrari is ze voorbij gestoken. Als er geen gekke dingen gebeuren, strijden Max Verstappen en zijn stalgenoot Daniel Ricciardo voornamelijk om plek vijf en zes. Ondanks de mindere resultaten, blijft de Limburger er rustig onder.

“Ik weet echt wel dat ik niet kan winnen op dit moment. Dat is gewoon zo", vertelt Max in Montreal aan de verzamelde pers. "Uiteindelijk maakt het niet uit. Als je gewoon een auto hebt waarmee je voor de top vier vecht, dan probeer je daar wel alles aan te doen. Als je een kans op een podium hebt zoals in Monaco en die wordt uiteindelijk om zeep geholpen, ben je evengoed pissig. Het zou slecht zijn als ik zeg ‘het maakt allemaal niet uit of je nu derde of vijfde wordt’. Dan hoor je niet in de Formule 1 thuis, denk ik. Ik denk dat ik wel goed kan realiseren wat ik kan en wat niet, maar je probeert wel altijd het beste eruit te halen.”

Dat het veld dit jaar meer uitgespreid is dan voorgaande jaren, is ook Verstappen niet ontgaan: “De top zes kun je nu op voorhand al vertellen, maar fabrikanten doen juist aan de Formule 1 mee om het verschil te maken. Het is dus altijd een beetje moeilijk om dat dicht bij elkaar te krijgen.”

Dat de Nederlander zich nu tevreden moeten stellen met een vijfde plaats zit volgens hem dan ook in de aard van de sport: “In de Formule 1 is dat nu eenmaal zo. Soms heb je een betere auto dan het jaar ervoor, soms een slechtere. Het ligt eraan hoe goed dat je auto is. Als je auto niet meer kan bereiken dan P5, is het een goede prestatie. Mijn seizoen is in ieder geval constanter en ik maak minder fouten dan vorig jaar.”

Voor een tweede overwinning is echter geduld nodig: “Ik moet wel geduld hebben. Er zit niks anders op. Maar als je bij de pakken neer gaat zitten, dan wordt het helemaal niks. Je kan beter positief blijven en het beste eruit halen", besluit Max strijdvaardig.

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een MV collection hoodie!