scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over ontwikkeling RB13: “Het gaat steeds beter"

Gepubliceerd op 08 juni 2017 door Julien Lemmen

Max Verstappen maakt zich op voor de zevende ronde van het Formule 1 wereldkampioenschap, die dit weekend verreden zal worden op het Circuit Gilles Villeneuve in de Canadese stad Montreal. Na een enigszins teleurstellende race in Monaco, waarin de Nederlander de hele wedstrijd vast zat achter Valtteri Bottas en teamgenoot Daniel Ricciardo hem voorbij stak door later te stoppen, wil Max het liefst vooruit kijken.

"Natuurlijk ben ik er nog steeds niet blij mee, maar ik kan er niets meer aan veranderen”, vertelt Verstappen over zijn vijfde plek in Monaco. Of de ‘overcut’ (later stoppen) de betere strategie was dan de ‘undercut’ (eerder stoppen) was volgens hem op voorhand niet te voorzien: “Dat is lastig te zeggen. Ik weet op dat moment niet wie er achter mij rijdt en wie een pitstop maakt, daarvoor moet ik op het team vertrouwen. Om eerlijk te zijn, wil ik het er niet meer over hebben. Gebeurd is gebeurd. Na Monaco heb ik niet zo veel aan het racen gedacht en heb ik vooral tijd doorgebracht met vrienden en familie. Hier in Canada kunnen we weer proberen om het beter te doen.”

Al weet Max dat het lastig wordt om net zo goed te presteren als in Monaco: “Dit circuit ligt ons niet geweldig”, geeft de Nederlander toe. “Monaco lag ons meer." Ook voor Max behoort het Circuit Gilles Villeneuve niet tot zijn favorieten: "Mijn vader vindt het een super circuit. Ik vind het wel oké, maar niet erg bijzonder. Er is niet iets waar ik van sta te springen. Er zijn hier vier chicanes, maar ik houd meer van lange, snelle bochten, zoals op Spa-Francorchamps. Als je bij de laatste chicane, bij de 'Wall of Champions', de kerbstones verkeerd neemt, ga je natuurlijk de muur in. Al stelt het weinig voor vergeleken met Monaco. Het remmen is hier wel heel belangrijk. Het is wat moeilijker om je referentiepunt te vinden, omdat je veel harder aan komt rijden. Dit was vooral vorig jaar en het jaar ervoor het geval. De auto's gingen toen natuurlijk harder op het rechte stuk en hadden minder grip. Toen was het nog moeilijker om je rempunt te vinden, want als je net wat te laat remde, dan blokkeerde je gelijk. Dit jaar zijn de auto's op dat gebied wel iets makkelijker om je rempunt mee te vinden."

"We kunnen dit weekend echter weer wat updates verwachten op de auto, die ons hopelijk zullen helpen om verder naar voren te komen. We missen nog steeds wat snelheid op de rechte stukken, maar daar hebben we al het hele seizoen mee te kampen en dat kunnen we zelf niet beïnvloeden. Ook al is Montreal niet ons sterkste circuit, ik ga gewoon mijn best doen en probeer er het beste uit te halen. We moeten alert zijn en de kansen pakken die we krijgen. Hopelijk gebeurt er voor ons nog iets, je weet maar nooit."

Op de vraag of de lang verwachte update van Renault in Baku gaat komen, antwoordt de Red Bull Racing-coureur: “Daar heb ik nog niets van vernomen. Ik weet niet of er in Baku een update komt. We zullen het zien.” De vele updates die vanaf Spanje op de RB13 zijn geïnstalleerd, hebben volgens Verstappen wel voor een verbetering gezorgd: “De nieuwe onderdelen die op de auto zitten, zorgen voor meer stabiliteit. Misschien zijn er wat verkeerde berekeningen gemaakt voor de RB13 en dat de balans door de nieuwe onderdelen beter is geworden. De veranderingen die we nu aan de auto doorvoeren, hebben het gewenste effect, net als vorig jaar. Het gaat steeds beter, dus dat is positief te noemen”, besluit Verstappen.

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een MV collection hoodie!