Max kijkt uit naar Canada: "Een geweldige sfeer"

Gepubliceerd op 02 juni 2017 door Julien Lemmen

Over een week strijkt het Formule 1-circus neer in Montreal voor de Grand Prix van Canada. Een race waar Max Verstappen vorig jaar, na een enerverend gevecht met regerend wereldkampioen Nico Rosberg in de slotfase, als vierde eindigde. De Nederlander kijkt er dan ook naar uit om weer terug te keren op het Circuit Gilles Villeneuve.

“Er is altijd veel publiek bij de Grand Prix van Canada, vooral bij bocht één en twee waar een geweldige sfeer hangt, die ook vanuit de auto te voelen is. De fans zijn echte racefanaten wat altijd mooi is om te zien. Ik kijk ernaar uit om dat weer te ervaren”, laat Max weten.

“Eén van mijn favoriete punten op het circuit is tevens één van de moeilijkste: de laatste chicane. Je komt op erg hoge snelheid aan bij het rempunt, terwijl de remmen best koud kunnen zijn. Het is lastig om er perfect doorheen te komen, maar ik had er een goed gevecht met Nico Rosberg verleden jaar en het was mooi om als winnaar uit de strijd te komen.”

“De muur staat dicht bij het uitkomen van de chicane en je moet voorzichtig zijn om deze niet te raken, omdat je hiermee makkelijk een velg kunt beschadigen. Zoals gewoonlijk zullen de auto’s met minder downforce rondrijden in Canada, dus de achterkant wordt wat instabieler onder het remmen. Aan de andere kant hebben we dit jaar meer grip, dus zou het voor iedereen wat comfortabeler moeten worden dan in 2016.”

Tenslotte is Max erg te spreken over Montreal: “We verblijven in de binnenstad van Montreal, wat een erg mooie plek is om te zijn. Ik hou ervan om op het Amerikaanse continent te zijn, de mensen zijn er vriendelijk en ik voel me er prettig, dus ik vind het altijd leuk om hier weer naartoe te gaan.”