scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt vooruit op Grand Prix Monaco: “Geleidelijk in het ritme komen”

Gepubliceerd op 24 mei 2017 door Bryan van Berlo

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in de straten van Monaco blikt Max Verstappen vooruit op de komende dagen.   

Max is woonachtig in Monaco en kan dus na een sessie naar zijn eigen huis. Hoe kijkt de Red Bull Racing-coureur hier tegenaan? “Het is wat anders inderdaad, aangezien je normaal in een hotel slaapt.” Is de beleving van zo’n weekend dan ook anders? “Het is wel wat makkelijker. Als ik honger heb, vraag ik gewoon aan mijn moeder of ze wat wil maken, anders zou je de roomservice moeten bellen”, grapt de Nederlander.

Het stratencircuit in Monaco blijft onvoorspelbaar en weet soms zelfs de meest ervaren coureurs in een fout te dwingen. De grootste uitdaging zit volgens Max in het vinden van een goed ritme: “Je moet geleidelijk in het ritme komen, vertrouwd met de auto raken en veel rondjes rijden.”

Wat nieuw is dit weekend, is een hogere curbstone die bij de zwembad-sectie is geplaatst. Hoe denkt de Nederlander hier over? “Die is redelijk hoog, dus daar moeten we maar van afblijven. Ik weet ook niet waarom ze het hebben gedaan. Morgen na de vrije trainingen zullen we het er wel over hebben. Ik heb gisteren de trackwalk gedaan en dacht ‘jeetje, dat is wel heel hoog’. Het is ook niet alleen dat je gelanceerd kan worden, je kan je ophanging afbreken en dan kan je al helemaal niks. Dan ga je aardig hard richting de vangrail.”

De nieuwe regels hebben tot nu toe als gevolg gehad dat de rondetijden een stuk lager zijn dan vorig jaar. Op sommige circuits levert dit zelfs een verschil van vier tot vijf seconden per ronde op. In Monaco zal het volgens Max wat minder zijn: “Ik denk anderhalve of twee seconden.” Een bepaald punt waar het profijt wordt behaald, is er echter niet: “Omdat je zoveel grip hebt, kan het ook in de langzame bochten verschil maken. Je kan eerder op het gas en snelle bochten worden nog sneller. Je ziet de snelheid overal geleidelijk oplopen.”

Iemand die dit weekend zijn rentree in de Formule 1 maakt, is de Brit Jenson Button. Hij vervangt Fernando Alonso, die zich op dit moment in Amerika bevindt voor de Indy 500 op Inidanapolis. Wat verwacht Max dat het moeilijkste is voor de wereldkampioen van 2009? “Misschien de breedte van de auto. Om dan gelijk de limiet te vinden op dit circuit is natuurlijk niet zo makkelijk als je nog niet in die auto hebt gereden.”

Red Bull Racing heeft ervoor gekozen om voor zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen maar één setje van de hardere banden mee te nemen. De overige setjes bestaan uit de ultrasofts. Wanneer worden de harde banden gebruikt? Of worden ze bewaard tot de race? “Absoluut. Die gaan er tijdens de trainingen niet op. Je doet ze erop om tot het einde van de race te komen, want hier in Monaco komt toch niemand je voorbij.”

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en mooie prijzen te winnen!