scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max breekt baanrecord op Zandvoort: “Dacht, we gaan het proberen”

Gepubliceerd op 21 mei 2017 door Bryan van Berlo

Tijdens dag twee van de Jumbo Racedagen heeft Max Verstappen het baanrecord van Circuit Zandvoort verbroken. In zijn V8-aangedreven Red Bull RB8 reed de Nederlander een 1:19.511. Het oude ronderecord stond tot die tijd op naam van voormalig Ferrari-testcoureur Luca Badoer, die in 2001 met een Ferrari F2001 op het circuit in actie kwam.

“Ik had nieuwe banden en dacht, we gaan het proberen”, vertelt Max na zijn tweede demonstratie van de dag. De nieuwe laag asfalt komt hierbij ook ten goede: “Er is meer grip en er zijn minder hobbels, wat het een stuk beter maakt. Om dan het baanrecord te verbreken, is altijd mooi.”

Na gisteren zijn er ook vandaag zijn er weer tienduizenden fans te vinden op zowel de tribunes als de duinen. Verstappen legt uit wat dit met hem doet: “Natuurlijk blijft het altijd heel bijzonder om zoveel fans te zien en met een Formule 1-auto te kunnen rijden op Zandvoort. Dat het ook nog zo’n mooi weer is, komt super uit.”

Het aantal fans van de Nederlander is de afgelopen jaren flink gestegen. Max is dan ook blij om iets voor deze immense groep terug te kunnen doen: “Ik vind het belangrijk om de Nederlandse autosport meer op te laten leven en ook de fans de kans te geven om mij van dichtbij te kunnen zien hier in Nederland.” Hij is zich ook bewust van het feit dat de sport zo ontzettend leeft: “Je merkt dat veel meer mensen dingen gaan organiseren op een zondag om de race te bekijken. Dat blijft heel bijzonder.”

Tijdens de laatste demonstratie van vandaag zal Max het publiek weer vermaken met een aantal donuts. Het beloven er veel te worden: “Ik hoop dat mijn banden er daarna niet meer op zitten”, grapt de Red Bull Racing-coureur.

Meer foto's staan in ons Jumbo Racedagen album!

Bekijk de nieuwe foto’s in het Jumbo Racedagen II album!