scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over uitvalbeurt in GP Spanje: “Zat vandaag gewoon niet mee”

Gepubliceerd op 14 mei 2017 door Bryan van Berlo

Max Verstappen licht zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Spanje nogmaals toe. De Red Bull Racing-coureur kwam in de eerste bocht in aanraking met Kimi Raikkonen, welke weer door Valtteri Bottas aangetikt werd. Het betekende een voortijdig einde van een veelbelovende race. 

“Als Raikkonen en Bottas elkaar niet hadden geraakt, hadden we twee man te pakken in die bocht”, vertelt Max. “Het zag er allemaal goed uit voor ons. Als je de videobeelden terugkijkt, zie je dat Bottas in tegenstelling tot ons heel vroeg remt. Op een gegeven moment rijdt hij tegen het achterwiel van Raikkonen aan waardoor zijn auto omhoog springt. Dan is het moeilijk corrigeren en klapt Raikkonen vol tegen mij op. Ik ben een beetje het slachtoffer geworden van wat er aan de binnenkant gebeurde.”

De vraag wordt gesteld of zoiets mag gebeuren of dat dit onderdeel is van de sport: “Dit mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt. Helaas klapte Raikkonen mijn kant op.” 

Max licht zijn start verder toe: “Het was niet mijn beste start, maar ook niet mijn slechtste. Uiteindelijk kwam het perfect uit voor bocht één, omdat ik niet hoefde te remmen. Je zag de anderen kijken waar ze naartoe moesten. Daardoor kon ik gemakkelijk voor de buitenkant gaan.”

Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, finishte op het podium, al was het gat naar Hamilton en Vettel groot. Dit baart de Nederlander echter geen zorgen: "Er was geen druk. Dan kan je rustig naar huis rijden.” Over het algemeen is Verstappen positief over de vorderingen binnen het team en de achterstand op Ferrari en Mercedes: “Ik denk dat het gat kleiner is.”

De wedstrijdleiding beoordeelde het voorval in de eerste bocht als een race-incident. Hier is Max het niet volledig mee eens: “Ik vond het een beetje apart van de wedstrijdleiding om het als een race-incident af te handelen. Bottas schakelt uiteindelijk wel twee man uit. Hij had later moeten remmen. Kimi en ik remden laat en dan verwacht je dat je om Bottas heen gaat. Maar op een gegeven moment zette hij weer door. Dat vond ik niet de meest handige actie.”

Op het feit dat Bottas in een interview zijn excuses aan Verstappen en Raikkonen aanbood, reageert de Nederlander nuchter: “Dat is mooi, maar daar koop ik niks voor.”

Van de keuze om de buitenkant te kiezen heeft Verstappen geen spijt: “Ik kan natuurlijk ook gewoon rustig achteraan rondtoeren, maar zo ben ik niet. Ik word liever een keer derde na veel te hebben geriskeerd dan rondjes te moeten rijden op de vijfde plek. Dat staat mij niet aan. Ik zag het gat en dacht: ik ga ervoor. Je blijft netjes buitenom rijden, een beetje afstand nemend van wat er aan de binnenkant gebeurde. Alleen toen raakten ze elkaar en ketste er opeens eentje naar links.”

Wat tijdens het raceweekend opviel, was dat er zoveel Nederlandse fans aanwezig waren: “Het was heel mooi om te zien dat er zoveel fans waren. Ik denk dat er meer Nederlanders op de tribunes zaten dan Spanjaarden.”

Na een goede kwalificatie zag de race er veelbelovend uit: “Het zag er gisteren heel goed uit. Vandaag zat het gewoon niet mee. Vorig jaar wel, maar dit jaar niet. Dat kan gebeuren.”

Max sluit af met een vooruitzicht op de komende race in Monaco: “In de kwalificatie waren we dit weekend snel in de derde sector, dus dat is hoopgevend. Er komt in Monaco echter meer bij kijken. Het is een ander circuit en de muren zijn dichtbij. Ook moeten we de banden goed aan het werken zien te krijgen. Dat wordt lastig aangezien de banden te hard zijn voor dat circuit. We gaan het zien.”