Horner na GP Australië: “Max reed een foutloze en volwassen race”

Gepubliceerd op 26 maart 2017 door Julien Lemmen

Net als in de kwalificatie, was de race voor Red Bull Racing er wederom een met twee gezichten. Max Verstappen eindigde de Grand Prix van Australië op een keurige vijfde plaats, terwijl teamgenoot Ricciardo zijn auto met technische problemen naast de baan moest parkeren.

Teambaas Christian Horner licht toe: “Max maakte een goede start en kon zelfs een aanval wagen op Kimi. Helaas had hij niet de goede lijn voor bocht drie, maar Max gaf niet op en reed een foutloze en volwassen race. Op strategisch gebied denk ik dat we de juiste banden kozen voor de pit stop en Max deed alles wat van hem kan worden gevraagd. Hij kreeg nog met remslijtage te kampen in de laatste drie ronden, maar de vijfde positie vandaag was het maximale resultaat.

Met Daniel hadden we een teleurstellende start van de race toen er tijdens de formatieronde vermoedelijk een sensor van de versnellingsbak de auto in de zesde versnelling hield. De monteurs hebben geweldig werk geleverd door hem weer in de race te krijgen. Helaas kreeg hij in ronde 28 een probleem met de brandstofcel waar we nog onderzoek naar moeten doen. Tenslotte wil ik Sebastian Vettel feliciteren met zijn overwinning. Hij is ons wel een biertje schuldig”, refereert Horner naar de ronden dat Max Hamilton achter zich wist te houden waardoor Vettel voor de Brit kon komen na de pit stops.