Minardi presenteerde vandaag in Italë hun nieuwe bolide aan de...

Gepubliceerd op 04 februari 1997 door Martin Zoon

Minardi presenteerde vandaag in Italë hun nieuwe bolide aan de pers en het publiek. De Minardi M197 wordt aangedreven door de Hart V8 motor die vorig jaar nog door Jos in de Arrows gebruikt werd. Dit jaar zal Hart de versie met pneumatische klepbediening inzetten die vorig jaar al enkele keren door Arrows werd getest. Wat ook nieuw is voor de Hart V8 is de Magneti Marelli software voor de motor en de versnellingsbak. Zoals bekend zullen Jarno Trulli en Ukyo Katayama de races voor het Italiaanse merk bestrijden terwijl Tarso Marques reserve- en testrijder is. Bridgestone levert de komende twee jaar de banden aan Minardi.

Mede dankzij de sponsoring van Mild Seven ziet het financiële plaatje er voor Minardi een stuk rooskleuriger uit dan de voorgaande jaren. Bovendien kan het team rekenen op de steun van Benetton teambaas Flavio Briatore die mede eigenaar is. Gabriele Rumi van Fondmetal research en oud Formule 1 coureur Alessandro Nannini zijn eveneens deeleigenaren van het Minardi team. Nannini zal bovendien P.R. werkzaamheden voor het team gaan verrichten. Ondanks dat Giancarlo Minardi nu een minderheidsbelang heeft zal hij de dagelijkse leiding van het team houden.

Naast de live uitzendingen van RTL 4 zal ook de NOS 's avonds na iedere race een samenvatting gaan uitzenden van ca. 10 minuten.