scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos: "Max gaat altijd voor het maximale"

Gepubliceerd op 20 februari 2017 door Julien Lemmen

Met nog slechts enkele dagen tot de aanvang van de eerste test zijn de verwachtingen hooggespannen. De nieuwe regels die zorgen voor snellere auto’s kunnen de rangorde flink door elkaar schudden. Ook Jos Verstappen kijkt reikhalzend uit naar het komende Formule 1-seizoen. In een openhartig interview in het programma Peptalk van Ziggo Sport Totaal sprak Jos over de verrichtingen en verwachtingen van zijn zoon.

“Ik ben blij dat we weer gaan beginnen”, steekt Jos van wal. “Het is voor mij een lange winter geweest. Ik ben blij dat we volgende week naar Barcelona kunnen.”

Sinds een tijd woont Max niet meer bij zijn vader in huis, maar is hij in Monaco op zichzelf gaan wonen. Iets dat vader Jos niet in de koude kleren is gaan zitten: “Ik mis Max ontzettend. We hebben twaalf jaar lang de hele wereld doorgereden en gevlogen. Dan zit hij in de Formule 1 en dan weet je ook dat het komt. En dan gaat het toch wel heel snel dat hij gewoon weg is. Hij is er nu niet meer. Hij zit in Monaco. Het was voor mij dus niet altijd de makkelijkste periode.”

Zorgen maakt Jos zich echter niet om Max: “Ik maak me geen zorgen. Max is iemand die heel goed alleen kan zijn. Hij redt zich wel. Hij legt ook makkelijk contacten en heeft veel vrienden daar in Monaco. Het gaat hem eigenlijk heel goed af."

Door de snellere auto’s voor komend seizoen worden de coureurs fysiek flink uitgedaagd. Ook Max heeft in de winter hard getraind om in topconditie te zijn. Iets wat Jos kan beamen: "Max ligt ’s avonds heel vaak total loss op de bank omdat hij zo hard getraind heeft. Hij heeft ook een kilo of drie à vier aan gewicht erbij gekregen, wat hoofdzakelijk spiermassa is. Je ziet het ook; zijn nek, zijn armen, zijn benen. Hij traint echt keihard. En dat moet ook want de auto’s gaan veel sneller. De verwachting is dat ze drie seconden per ronde harder gaan. En dat is hoofdzakelijk in de bochten. Er komen gewoon meer krachten op zijn lichaam."

Natuurlijk wordt ook aan Jos gevraagd wat zijn verwachtingen voor het komende seizoen zijn: “Van Max weten we dat hij altijd voor het maximale gaat”, laat Jos weten. “Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van de auto, maar ook daar heb ik een heel goed gevoel over. Red Bull is op dat gebied altijd heel sterk geweest met nieuwe reglementen. Aerodynamisch is veel meer mogelijk, er zijn bredere banden. Met de informatie die we zo links en rechts horen, heb ik wel het gevoel dat het er heel goed uit ziet."

Echter acht Jos het kampioenschap voor Max nog iets te vroeg: “Er wordt gesproken dat hij het kampioenschap gaat winnen en noem maar op. Ik denk persoonlijk dat het nog net een jaartje te vroeg is. Ik ga meer voor 2018. Ik vind wel dat de aansluiting naar Mercedes kleiner moet worden. Hij heeft meer ervaring, hij kent de circuits, hij heeft afgelopen jaar één wedstrijd gewonnen en ik hoop gewoon dat het er meer zullen worden. Als hij een wedstrijdje of drie á vier kan winnen, dat zou ik echt geweldig vinden. En dat is mogelijk. De verwachtingen zijn heel hoog, dat is één ding dat zeker is.“