scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

FIA maakt details testprogramma 2017 bekend

Gepubliceerd op 25 januari 2017 door Johan Peeters

De FIA heeft bekend gemaakt dat er het aankomende seizoen, naast de twee wintertests, nog drie collectieve testsessies plaats zullen vinden. De eerste wintertest zal plaatsvinden in Barcelona van 27 februari tot en met 2 maart op het Circuito de Barcelona-Catalunya. Een week later, van 7 tot en met 10 maart, is hetzelfde circuit toneel van de tweede wintertest.

De eerste in-season test die dit seizoen gepland staat, vindt plaats op de dinsdag en woensdag na de Grand Prix van Bahrein. De tweede sessie vindt, in tegenstelling tot vorig jaar, niet plaats in Silverstone maar op de Hungaroring nabij Budapest in Hongarije. De kans bestaat dat het Britse circuit wel gebruikt gaat worden door bandenleverancier Pirelli voor een bandentest.

Na afloop van de laatste Grand Prix in Abu Dhabi zal de laatste test van dit seizoen plaatsvinden. Ook tijdens deze test zal er op dinsdag en woensdag gereden worden. Teams zijn verplicht om tijdens twee van de vier in-season testdagen een coureur in te zetten die minder dan drie Grand Prix-starts achter zijn naam heeft staan.

De vier in-season testdagen kunnen door de teams naar eigen goeddunken ingezet worden voor ontwikkelingswerk aan de auto’s. De test na afloop van het seizoen in Abu Dhabi is exclusief bedoeld voor het testen van banden in aanloop naar het seizoen van 2018.

Pirelli heeft ook dit jaar toestemming gekregen tijdens 25 dagen een testprogramma af te werken. In 2016 werden de 25 testdagen door de teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing uitgevoerd. Dit jaar staan deze testdagen open voor alle teams. Tot nu toe schijnen er nog maar acht teams toegezegd hebben deel te nemen.

F1-tests 2017

Locatie 	Datum
Barcelona 	27 feb – 2 maart
Barcelona 	7 maart – 10 maart
Bahrein 	18 - 19 april
Boedapest 	1 - 2 augustus
Abu Dhabi 	28 - 29 november