scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max bezoekt Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel

Gepubliceerd op 22 januari 2017 door Niels Hendrix

Op zijn lauweren rusten is er deze dagen niet bij voor Max Verstappen. In de aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen werkt de 19-jarige coureur een intensief trainingsprogramma af, om fitter dan ooit aan de start te staan als de lichten in Melbourne op groen gaan.

Onderdeel van die voorbereidingen is ook simulatorwerk. Max was zodoende vorige week op de fabriek in Milton Keynes anderhalve dag in de digitale versie van de Red Bull Racing-auto te vinden. Zijn weekend werd daarna voortgezet in Kitzbühel, waar Max de beroemde ski-afdaling Hahnenkamm-Rennen bijwoonde.

Vorig jaar januari gaf Max daar nog een unieke demonstratie door met een Red Bull Tag Heuer RB7 door de sneeuw te ploegen. Het werd een spectaculaire show run, waarbij autosportfans genoten van het door de bergen echoënde motorgeluid, terwijl Max zich een weg door de sneeuw baande.

Dit weekend kwam er geen gemotoriseerd vervoer aan te pas voor Max, die in Kitzbühel deelnam aan een ski-afdaling voor de ‘Charity Trophy’. Onder toeziend oog van Niki Lauda en Bernie Ecclestone toonde onder meer Gerhard Berger zijn kunsten op de twee smalle latten. Ook Red Bull-rijders Daniil Kvyat, Carlos Sainz, wereldkampioen MotoGP Marc Márquez, Dani Pedrosa, Pol Espargaró en Bradley Smith bezochten de Streif in Oostenrijk.