scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Mateschitz heeft vertrouwen in 2017: “In het voordeel met Daniel en Max”

Gepubliceerd op 16 januari 2017 door Johan Peeters

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz laat in een interview met speedweek.com optekenen dat hij ervan overtuigd is dat Red Bull Racing in 2017 over een goed chassis zal beschikken. Ook rekent de Oostenrijker op progressie bij motorleverancier Renault.

Bij Mateschitz heerst optimisme. “Ik verwacht dat we dichter bij Mercedes zullen zitten in 2017. “Renault heeft de motorenafdeling vorig jaar versterkt met competente en ambitieuze engineers en samen met Mario Illien is er erg veel progressie geboekt. Halverwege het seizoen willen we volledig competitief zijn, wat betekent dat we Mercedes moeten kunnen aanvallen en voor overwinningen moeten kunnen meestrijden.

“Wat betreft het chassis zullen wij ongetwijfeld weer maatgevend zijn. Ferrari is op dat vlak opnieuw een groot vraagteken. En als we het over de coureurs hebben: met Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn we duidelijk in het voordeel ten opzichte van de concurrentie.”

Op de vraag of Mercedes aan beide heren heeft getrokken na de aankondiging van Nico Rosberg om de Formule 1 te verlaten, antwoordt Mateschitz: “Helmut Marko en Niki Lauda hebben daarover gediscussieerd, maar dat was alleen voor de lol. Iedereen weet dat onze coureurs niet beschikbaar waren, en er is ook niemand naar mij toe gekomen om mij te vragen ze vrij te geven.”

Bij aanvang van het Formule 1-seizoen 2016 was Ferrari nog duidelijk het tweede team achter Mercedes. Red Bull Racing haalde de Italianen halverwege het seizoen in en zou de tweede plek bij de constructeurs daarna ook niet meer afstaan. “We hadden wel verwacht dat we in de top-drie zouden eindigen, maar het is voor een groot deel relatief. Waren we zelf zo goed of werden onze belangrijkste concurrenten zwakker? Dat we uiteindelijk tweede zijn geworden, was wel een beetje boven verwachting. Dat we Ferrari achter ons hebben gelaten was overigens niet zozeer belangrijk voor het prijzengeld; het was voor ons vooral een erekwestie.”

Als Scuderia Toro Rosso ter sprake komt verwacht Mateschitz dat het voor het Italiaanse team wederom lastig zal worden om in de top-vijf van het constructeurskampioenschap te eindigen. Volgens de Oostenrijker is de zesde plaats een realistischer doel voor het team uit Faenza, dat vorig jaar op een zevende plek eindigde. “Toro Rosso zal het moeilijk krijgen tegen de teams van Force India en Williams, maar ze zouden in staat moeten zijn om met McLaren voor de zesde plaats te vechten. Carlos Sainz heeft veel vooruitgang geboekt en we voelden ons verplicht om opnieuw op Daniil Kvyat te vertrouwen. Pierre Gasly zal als reserverijder fungeren en veel in de simulator zitten.”