scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Bottas krijgt Mercedes zitje, Massa terug bij Williams, Wehrlein naar Sauber

Gepubliceerd op 16 januari 2017 door Julien Lemmen

De geruchten hingen al weken in de lucht en vandaag zijn de puzzelstukjes voor de teamsamenstellingen van komend seizoen op hun plek gevallen: Valtteri Bottas krijgt het vrijgekomen stoeltje bij Mercedes, Felipe Massa keert terug en neemt op zijn beurt de plaats van Bottas over bij Williams, terwijl Pascal Wehrlein aan de slag gaat bij Sauber.

Nadat regerend wereldkampioen Nico Rosberg na afloop van het vorige seizoen besloot een punt achter zijn carrière te zetten, werd de zoektocht naar een vervanger gestart. Vandaag volgde de officiële bevestiging van het team van Mercedes dat de keuze is gevallen op Valtteri Bottas, die hiermee de beschikking krijgt over één van de meest begeerde auto’s in de Formule 1. De 27-jarige Fin komt over van het team van Willams, waar hij sinds zijn Formule 1-debuut in 2013 al zijn 77 Grands Prix reed en negen podiumplekken veroverde. Een overwinning ontbreekt nog op zijn palmares. De vrijgekomen stoel bij Williams wordt ingevuld door Felipe Massa, die terugkeert uit zijn pensioen, nadat hij eind vorig seizoen nog aankondigde uit de Formule 1 te stappen. De 35-jarige Braziliaan heeft een éénjarig contract en begint in 2017 aan zijn vijftiende seizoen in de Formule 1.

Pascal Wehrlein werd lange tijd genoemd als de voornaamste andere kandidaat voor het stoeltje naast Lewis Hamilton. De meer ervaren Bottas kreeg echter de voorkeur boven de 21-jarige Duitser en daarom stalt Mercedes haar junior-coureur bij het team van Sauber. Hier komt hij naast Marcus Ericsson te rijden, wat betekent dat Felipe Nasr zijn stoeltje kwijt raakt.

Met de bevestigingen van vandaag heeft alleen Manor nog twee vacante zitjes. Dit team verkeert echter aan de rand van de afgrond, nadat eerder bekend werd dat het moederbedrijf onder curatele is geplaatst. Als er niet spoedig een koper wordt gevonden, dreigt het Britse team van de grid te verdwijnen.