Max genomineerd voor titel Sportman van het Jaar

Gepubliceerd op 04 december 2016 door Niels Hendrix

Max Verstappen is één van de vijf genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar. Dat hebben de organisatoren van het Sportgala, de NOS en sportkoepel NOC*NSF zondag bekendgemaakt.

Max Verstappen, Dorian van Rijsselberghe, Ferry Weertman, Tom Dumoulin en Sven Kramer zijn de genomineerden voor de titel Sportman van het Jaar, die wordt geeerd met de Jaap Eden-trofee.

Windsurfer Van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Weertman waren vanwege hun gouden medaille op de Spelen van Rio de Janeiro al zeker van een nominatie. De andere kanshebbers zijn wielrenner Dumoulin, schaatser Kramer en Formule 1-coureur Verstappen.

Een vakjury bestaande uit oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband, voormalig rolstoeltennister Esther Vergeer, oud-schaatsster Marianne Timmer, voormalig technisch directeur van NOC*NSF Charles van Commenée, voetbaltrainer Guus Hiddink, sportjournalisten Hans Klippus en Ewoud van Winsen bepaalde onder leiding van voorzitter Jeroen Bijl (manager topsport NOC*NSF) de nominaties.

Het Sportgala 2016 vindt plaats op woensdagavond 21 december in de RAI in Amsterdam.

Sporters brengen hun stem dan uit op de genomineerde sporters, net als de genodigde bondscoaches dat doen voor de coachprijs. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan samen voor de overige 50 procent.