scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull Racing slaat handen ineen met brandstofleverancier ExxonMobil

Gepubliceerd op 01 december 2016 door Julien Lemmen

Red Bull Racing gaat vanaf komend seizoen een samenwerking aan met ExxonMobil. De brandstof- en smeermiddelengigant neemt de plaats in van huidige leverancier TOTAL. ExxonMobil, dat op haar beurt afscheid neemt van het team van McLaren, zal Red Bull Racing gaan voorzien van brandstof, smeermiddelen en motorolie. De merken Mobil 1 en Esso zullen prominent zichtbaar worden op de auto’s, overalls en helmen van de coureurs, evenals in de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes en op het circuit. 

In een reactie op de nieuwe samenwerking zegt Red Bull Racing teambaas Christian Horner: “Mobil 1 en Red Bull Racing zijn twee wereldwijde merken die een passie voor racen, prestaties en innovatie delen. Mobil 1 is al meer dan 30 jaar een iconisch merk in de Formule 1 en onze samenwerking biedt ons een unieke kans om van ExxonMobil’s grote expertise gebruik te mogen maken. In aanvulling op het verwelkomen van ExxonMobil bij Red Bull Racing, wil ik graag mijn dank en waardering uitbrengen aan het technische team van TOTAL. Ze hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan ons succes in de Formule 1 gedurende onze samenwerking. “

Matt Bergeron, vice Marketing-voorzitter van ExxonMobil, is zeer te spreken over de samenwerking: “Red Bull Racing biedt een dynamisch platform om onze smeermiddelen- en brandstoftechnologie van wereldklasse te kunnen toonbeelden. We zijn enthousiast om een relatie op te kunnen bouwen met Red Bull’s uitstekende jonge coureurs, die hun reputatie als competitieve racers aan het opbouwen zijn en zullen helpen onze merken aan generaties consumenten te kunnen demonstreren.”

De nieuwe samenwerking tussen ExxonMobil en Red Bull Racing breidt de succesvolle, 38-jarige betrokkenheid van Mobil 1 in de Grand Prix racerij uit. Mobil 1 heeft meer dan 100 Grand Prix-winnende wagens gesmeerd en heeft zes Formule 1-wereldkampioenschappen voor coureurs en vijf Formule 1-constructeurswereldkampioenschappen gewonnen sinds het in 1978 in de sport stapte.