scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max over 2017-auto: “Genieten om zoveel grip te hebben”

Gepubliceerd op 18 november 2016 door Niels Hendrix

Vrijdag stond er voor Max Verstappen een dag in de simulator op de Red Bull fabriek in Milton Keynes op het programma. Die dag werd onderbroken door een live Facebook event van teampartner Hisense, die vele vragen op Max afvuurde. Uiteraard werd er eerst teruggeblikt op de spectaculaire inhaalrace die Max op het doorweekte Interlagos circuit reed.

Wat vind je van alle loftuitingen die na die regenrace geuit zijn en waarin je vergleken wordt met grootheden als Ayrton Senna en Michael Schumacher? Max: “Het is natuurlijk heel mooi als dat vergelijk gemaakt wordt, maar voor mij is het ‘t belangrijkste om de focus op mijzelf te houden. Ik probeer er neutraal onder te blijven en denk dat het belangrijk is om met beide benen op de grond te blijven staan.”

Je ging bijna de vangrail in, toen je auto uitbrak maar je hem op het nippertje weer in het juiste spoor wist te krijgen. Hoe heb je dat moment zelf beleefd? “Er stond veel water en je moest je elke ronde aanpassen. Ik denk dat ik iets teveel instuurde en toen de auto uitbrak, had ik wat geluk nodig om de auto in de hand te houden. Zodra ik zag dat de voorkant weer terugkwam, liet ik in een reflex de rem los, net voor de vangrail. Gelukkig kreeg ik weer grip en kon ik verder. Tijd om in paniek te raken, had ik niet. Je probeert het gewoon op te lossen en te corrigeren. Het was wel een enorme opluchting, maar meteen daarna ga je er weer voor. Volgens mij was mijn volgende ronde alweer sneller dan die voor dat incident.”

Is regen iets dat bij de Red Bull Racing-auto past of juist bij jou? “Allebei een beetje. Ik houd van natte omstandigheden, maar de auto presteert ook erg goed in de regen. Ik denk dat het elkaar versterkt.” Over de slingerende momenten achter de safety car, zegt Max: “Je bent altijd op zoek naar meer grip, ook achter de safety car. Dat is wat ik deed en dat heeft me daarna geholpen anderen in te halen, zeker vlak na de herstarts.”

Je hebt dit jaar de nodige gevechten met Sebastian Vettel geleverd en daarbij zijn ook harde woorden gevallen. Hoe is jullie onderlinge verstandhouding nu? “Onze relatie is goed. We hebben nog met elkaar gebeld en de lucht geklaard. Daar zit geen ongenoegen, het is prima. We zijn coureurs en stappen snel over dat soort dingen heen.”

De reglementen gaan flink op de schop voor 2017. Kun je al iets over de nieuwe Red Bull Racing-auto verklappen? “Ik heb er nog niet veel van gezien, omdat die voortdurend in ontwikkeling is. Wat je vandaag ziet, zal niet de auto zijn die volgend jaar de baan op gaat. Natuurlijk blijf ik op de hoogte van de voortgang en iedereen is vol vertrouwen dat we volgend jaar een stap vooruit kunnen maken. We geloven erin en werken hard, zodat we volgend jaar hopelijk voor de wereldtitel kunnen strijden. Het enige dat ik over de nieuwe auto kan verklappen is dat ik er al in heb gereden in de simulator en dat het erg genieten was om zoveel grip te hebben.”

De laatste Grand Prix van het jaar staat voor de deur. Wat is volgende week het doel in Abu Dhabi? “Een erg goed resultaat scoren. Ik ben nog in gevecht voor de vierde plaats in het kampioenschap en hopelijk kunnen we daar een gooi naar doen. Hopelijk ligt het circuit ons, maar het is afwachten hoe het zal uitpakken. Ik zie het positief tegemoet”, besluit Max voor hij zijn activiteiten in de simulator weer voortzet.