Nog wat nagekomen info over de Barcelona test. Dr Harvey...

Gepubliceerd op 03 februari 1997 door

Nog wat nagekomen info over de Barcelona test. Dr Harvey Postlethwaite die de technische leiding heeft bij Tyrrell zei erg tevreden te zijn met de ontwikkeling van de nieuwe auto. "Hij heeft een goede balans, alle drie de rijders kunnen er goed mee overweg en de Ford motor is erg robuust. De betrouwbaarheid is voortreffelijk en we zijn erg gemotiveerd door het potentiaal van de 025."

Jos reed woensdagochtend 24 ronden op regenbanden en later die middag 33 ronden op slicks. Op donderdag reed Jos 2 sets van 15 ronden op slicks waar hij zijn snelste tijd zou neerzetten. Het enige probleem dat Jos zou hebben was een kleine olielekkage door een gebroken slang.
Het team reed deze week met de Goodyear C compound slicks.
Naast Salo en Verstappen reed testrijder Toranosuke Takagi zijn eerste echte test met de 025 op een droge baan. De Japanner reed 29 ronden en verklaarde tevreden te zijn met de eerste echte kennismaking. Teammanager Steve Nielsen was eveneens tevreden met de verrichtingen van Takagi, zeker omdat Toranosuke voor het eerst op Barcelona reed in een nagenoeg vreemde wagen.

Tyrrell zal donderdag verder gaan met testen in het Spaanse Jerez waar het team voor het eerst twee auto's in kan zetten. De auto die voor Jos bestemd is wordt nu klaar gemaakt voor transport naar Spanje.

De FIA heeft op verzoek van de teams de regels over het testen aangepast. De regeling is nu als volgt: Er mag niet getest worden op een circuit waar een Grand Prix gehouden wordt tijdens het seizoen. Er is een uitzondering voor de circuits waar de Britse, Franse, Italiaanse en Spaanse Grand Prix gehouden worden.
Verder heeft de FIA de GP van Portugal op 26 oktober definitief bevestigd. Het circuit van Estoril gaat de accomodatie vernieuwen. Deze wordt op 31 augustus door de FIA geinspecteerd.