Max: “Spa wordt een mooi weekend met veel fans”

Gepubliceerd op 22 augustus 2016 door Niels Hendrix

Vooruitblikkend op de Belgische Grand Prix, dit weekend op Spa-Francorchamps, zegt Max Verstappen: “Het is een fijne relaxte pauze geweest na een drukke start van de zomer. Ik heb tijd doorgebracht met mijn familie, rust gepakt en plezier gehad. Kijkend naar Spa zou dat een mooi weekend moeten worden, met veel Belgische en Nederlandse fans. Ze reizen af naar een van de bekendste circuits op de kalender en voor de coureurs een van de favoriete. Vorig jaar had ik er een erg goed weekend, dus hopelijk kunnen we er dit jaar zelfs nog beter scoren.”

“Spa is het langste circuit dat we bezoeken. Aan de track walk van vorig jaar leek geen einde te komen, dus dit jaar gaat die waarschijnlijk per fiets. Vorig jaar reed ik op een gedeelte van het circuit andersom, tijdens een demo. Dat was interessant en echt anders. Bergaf vanaf Eau Rouge was best eng. De vangrails zijn daar niet op gemaakt, maar het ging goed en niet veel mensen krijgen die kans.”

“Na Spa gaan we direct door naar Monza: erg gaaf vanwege de historie van het circuit en het is bovendien echt een leuke baan om te rijden. Het eten behoort tot het beste ter wereld. Ik heb veel tijd doorgebracht in Italië, dus om er terug te keren, de plaatselijke specialiteiten te proeven en oude vrienden te zien, zal fijn zijn. Ik kan niet wachten.”