Toro Rosso rijders blikken vooruit naar laatste race van het seizoen

Gepubliceerd op 25 november 2015 door Bas Winckels

Op zondag 29 november wordt alweer de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen 2015 verreden op het circuit van Abu Dhabi. En daarmee komt ook een einde aan het lustrumjaar voor de Scuderia Toro Rosso. Zij sluiten hun tiende seizoen in de koningsklasse van de autosport af. Hopelijk met een klinkend resultaat. Voor Max Verstappen betekent het zijn laatste race in zijn debuutseizoen. Hij testte al eerder op het circuit en het is daarom geen onbekend terrein voor hem. Samen met zijn teamgenoot Carlos Sainz blikt hij vooruit naar de race.

Sainz steekt van wal: “Het is ongelooflijk hoe snel mijn eerste seizoen in de Formule 1 is voorbijgevlogen. Deze tijd verleden jaar herinner ik me als de dag van gisteren. Het was een speciaal moment in mijn carrière, omdat ik na de test in 2014 met Red Bull werd bevestigd als coureur voor Scuderia Toro Rosso! Ik kijk ernaar uit om daarheen terug te gaan om te racen.”

“Ja, ik kan ook niet wachten! Het is jammer dat het alweer de laatste race van het seizoen is. Ik zou graag nog een paar weken hebben geracet", zegt Max met de gebruikelijke grijns op zijn gezicht. “Gelukkig heb ik thuis mijn simulator waarop ik kan racen tot het nieuwe seizoen weer van start gaat.”

Hoe tevreden zijn jullie met jullie eerste seizoen in de Formule 1?
“Ik kan terugkijken met goede herinneringen: het scoren van mijn eerste punten in mijn eerste race in Australië, op P5 kwalificeren voor mijn thuispubliek in Barcelona, naar de punten in Monaco na het starten uit de pits", somt Sainz op. “Okay, we hebben een ongelukkige reeks gehad, maar die zijn we teboven gekomen en ik heb recentelijk nog een aantal goede races gehad, zoals bijvoorbeeld in Austin. Ik heb dit jaar zoveel geleerd dat ik ervan overtuigd ben dat ik een betere coureur ben geworden, en ik kan deze ervaring gebruiken om nog meer te groeien. Dit jaar ging het erom ervaring op te doen en dat hebben we gedaan!”

“Ikzelf heb ook een steile leercurve gehad", voegt Max toe. “Ik ben erg tevreden over mijn eerste jaar in de Formule 1. We hebben al wat goede resultaten geboekt, we zijn zelfs dicht bij het podium gekomen met P4 in Hongarijë en Austin! Ik heb op de baan veel plezier gehad en hopelijk volgt er nog meer deze week in Abu Dhabi.”

“Zeker!” beaamt Sainz. “Het is ook een baan die onze auto wat beter ligt dan de afgelopen twee races.” Max voegt daaraan toe: “Ook al zijn er lange rechte stukken, er zijn ook genoeg bochten, wat gunstig voor ons is. De sfeer is ook heel speciaal, zo dicht bij de haven en het zal interesant worden om een race bij daglicht te beginnen en in het donker te eindigen. Een race in de schemering! Het is de perfecte setting voor onze ‘laatste schooldag’. Als we het seizoen als zesde konden eindigen zou dat een uitstekend resultaat zijn. Dus laten we daar voor gaan. We zullen elkaar pushen, dat is zeker!”

Om mee te doen aan de prijsvraag voor de GP van Abu Dhabi en kans te maken op Verstappen-goodies, klik je hier!