scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max vermaakt publiek tijdens Jumbo Racedagen: 'Mooi om zoveel mensen te zien'

Gepubliceerd op 20 mei 2018 door Bryan van Berlo

Dag één van de Jumbo Racedagen is van start en Max Verstappen heeft samen met zijn compagnons Daniel Ricciardo en David Coulthard inmiddels de eerste demonstraties achter de rug. Onder het oog van de duizenden aanwezige fans gaven de drie coureurs al enkele mooie shows weg en klonk het geluid van de schreeuwende V8-motoren door de duinen. Daarnaast vermaakten Max en Daniel het publiek in een met caravan voorziene Aston Martin. Daar bleef echter niet veel van over.

“Het is weer top”, vertelt Max. “Er zijn wederom veel mensen aanwezig, wat altijd mooi en speciaal is om te zien. Het is dan super als je met drie Formule 1-auto’s kunt rijden. Zoiets komt niet vaak voor en dat maakt het voor mij natuurlijk extra leuk.” Op de vraag hoe belangrijk de Jumbo Racedagen voor Nederland zijn, antwoordt Max: “Er is geen Grand Prix in Nederland, dus je probeert zo dicht mogelijk bij de fans te blijven. Dat er dan zoveel mensen zijn vind ik alleen maar mooi om te zien.”

Teamgenoot Daniel Ricciardo houdt ook van het weggeven van een mooie show: “Het geven van demonstraties is leuk. Je ondervindt geen druk en stress en de fans kunnen erg dichtbij komen. We kunnen de auto er flink van langs geven zonder dat we er ons druk om hoeven te maken.” Op de vraag of het nodige rubber geslijt wordt, antwoord de Australiër volmondig: “Jazeker!”

Naast de spectaculaire Formule 1-demonstraties kwamen Max en Daniel Ricciardo ook in actie in een met caravan voorziene Aston Martin. Het was de bedoeling dat de caravan van Max heel zou blijven, in verband met een tweede demonstratie op maandag, maar dit pakte anders uit: “Mijn caravan is een wiel kwijt”, vertelt Max. “Ik begon naar links en rechts te sturen, waardoor de caravan begon op te springen. Opeens was ik een wiel kwijt en moest ik nog een hele ronde zonder wiel uitrijden. Het was in ieder geval erg leuk en ik ben benieuwd of ze de caravan nog gemaakt krijgen!”

Van de caravan van Daniel Ricciardo bleef helemaal niets over: “Mijn caravan ligt nog steeds op het circuit”, vertelt de goedlachse Australiër. “Het was erg leuk. We hebben één rondje alleen maar naar het publiek gezwaaid, waardoor het nog erg netjes leek. Dat veranderde in de tweede ronde. Max verloor een wiel en ik mijn toilet.”

Later vandaag zullen de twee Aston Martin Red Bull Racing-coureurs de caravans van de veertien deelnemers voor de Red Bull Caravanrace van morgen gaan beoordelen. Waar wordt er volgens Max op gelet? “Vooral op creatieve dingen. Hij moet er bovendien goed uitzien en ook snel af kunnen breken, haha!”

Er staat voor vandaag en morgen nog allerlei racespektakel gepland. Klik hier om het volledige programma te downloaden (PDF).