Max praat ons bij: 'We beschikken over een goede auto'

Gepubliceerd op 25 april 2018 door Niels Hendrix

Drie races verreden, nog achttien te gaan en met de eerste overzeese Grands Prix achter de rug, was het een goed moment om met Max Verstappen terug te blikken en vooruit te kijken naar de Europese races. 

Max, hoe gaat het met je?
“Best goed. Op de baan zouden de resultaten wel wat beter kunnen zijn, maar naast de baan gaat het uitstekend met me en ben ik gelukkig.”

Na de Australische Grand Prix heb je meer tijd in dat land doorgebracht. Hoe was dat?
“Dat was genieten! Australië is een heel mooi land en het was ook goed om te zien dat het niet alleen om Daniel Ricciardo draait daar”, aldus Max met een knipoog. “Ik heb er ook wat getraind, in een mooie omgeving. Het was beter dan terugkeren naar Europa en heen en weer reizen.”

Naar welke races kijk je uit in 2018?
“Ik verheug me op Spa-Francorchamps. Het is een geweldig circuit om op te rijden, daarom kijk ik daar het meest naar uit. Afgezien daarvan zijn het de stratencircuits, omdat we daar een grote kans maken om te winnen.”

Daarover gesproken, is Bakoe een kans voor eerherstel?
“Als alles heel blijft, ja! De baan lag ons vorig jaar vrij goed. Het lange rechte stuk is natuurlijk pijnlijk, maar we zullen zien. Ik denk dat we competitief kunnen zijn.”

Hoe is de sfeer binnen het team?
“Iedereen is positiever dan vorig seizoen en er heerst een betere stemming, omdat we weten dat we over een goede auto beschikken. Dat scheelt enorm.”

Wat is de grootste verandering die je dit jaar zelf persoonlijk hebt ondergaan? 
“Ik heb een nieuwe PlayStation gekocht, dat was een grote verandering. Echt, het was een triest verhaal. De PlayStation die ik al drie of vier jaar had, stopte ermee. Ik heb daar veel mooie herinneringen. Deze is een upgrade met 4K, de Pro versie.”

Welke games speel je tegenwoordig?
“Nog steeds voornamelijk FIFA. Ik race zelf al dus ik hoef geen racespellen te spelen. Dus voornamelijk FIFA en af en toe MotoGP. Ik heb een paar first person shooters en andere games gespeeld voor ik Formule 1 reed, maar nu vooral FIFA.”

Is het in het Europese deel van het seizoen makkelijker om je ritme te vinden?
“Ik denk het niet. Je bent alleen wat minder tijd kwijt met reizen. Je kunt op de zondag na de race al thuis zijn en je hoeft pas op donderdag op het circuit te verschijnen, tenzij er op woensdag een evenement staat gepland. Het is allemaal wat relaxter.”

Wat wordt de soundtrack van jouw seizoen?
“Die kan ik pas kiezen zodra het seizoen voorbij is.”

Ga je dit jaar nog iets doen wat je nog nooit gedaan hebt?
“Geen idee. Dat weet ik nog niet.”

Wat hoop je van dit seizoen, in drie woorden?
“Heel. Goed. Slapen.”

Hoe zit het met de nieuwe circuits voor dit seizoen? Heb je er al op geracet?
“Paul Ricard ken ik alleen van een regenbandentest van vorig jaar en dat was niet eens het volledige circuit."

Klik hier voor de prijsvraag van de Grand Prix van Azerbeidzjan en win een Max Verstappen oranje pakket!