scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max in aanloop naar Jumbo Racedagen Zandvoort: 'Een mooie show weggeven'

Gepubliceerd op 18 april 2018 door Julien Lemmen

Vandaag is tijdens een persconferentie in de Max Verstappen Paddock Club op Circuit Zandvoort het programma voor de derde editie van de Jumbo Racedagen bekendgemaakt. Max Verstappen was zelf ook aanwezig om de pers te woord te staan een vooruit te blikken op het succesvolle race-evenement.

Samen met haar partners Circuit Zandvoort, Red Bull Nederland en Verstappen Management, organiseert Jumbo Supermarkten dit jaar weer het  spectaculaire familie race-evenement “Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen” op zondag 20 en maandag 21 mei aanstaande. Vorig jaar trok het evenement ruim 100.000 bezoekers en is daarmee het grootste familie race-evenement van Nederland en dit jaar belooft het nog groter en spectaculairder te worden. Zo komen naast Max, en zijn spectaculaire demonstraties in een Formule 1-auto, ook teamgenoot Daniel Ricciardo en oud-Red Bull-coureur David Coulthard op zondag acte de préséance geven. Op maandag zal er zelfs een heuse Red Bull Caravanrace plaatsvinden, waarbij Max en Daniel de dag ervoor als jury zullen fungeren.

Max Verstappen vertelt tegenover de aanwezige pers, waaronder Verstappen.nl, wat zijn fans kunnen verwachten bij de Jumbo Racedagen: “Er is natuurlijk weer veel spektakel. Een Formule 1-auto met mooi geluid, dat is altijd goed om te horen. Er zijn altijd veel mensen aanwezig. Het programma zat vorig jaar goed in elkaar en dat dit jaar net zo zijn. We gaan weer plezier hebben en een mooie show weggeven.”

Dat de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort plaatsvinden maakt het voor Max des te mooier: “Het mooie aan Zandvoort vind ik dat het heel moeilijk is om naar de limiet toe te rijden. Op sommige circuits rijd je bijvoorbeeld na twee ronden al vol over de kerbstones en op het randje. Hier heb je wel een paar ronden nodig om dat op te bouwen. Dat maakt het zo speciaal”

Frits van Eerd, de directeur van Jumbo, legt uit wat de Jumbo Racedagen zo speciaal maakt: “Het is natuurlijk niet voor de hand liggend om als supermarkt een race-evenement op te zetten. Maar het merk Jumbo staat niet alleen voor mooie supermarkten, maar ook voor mooie evenementen en voor topsport. Autosport is natuurlijk topsport en na een paar jaar nadenken hebben we de Jumbo Racedagen opgericht en ieder jaar spreken we van een groot succes. Het overtreft mijn eigen verwachtingen.”

Duinkaarten voor de Jumbo Racedagen zijn vanaf woensdag 25 april gratis en exclusief beschikbaar bij aanschaf van actieproducten bij Jumbo. Tribune- en F1-Paddock kaarten en speciale VIP-tickets voor de Max Verstappen Paddock Club zijn verkrijgbaar op www.circuitzandvoort.nl.